×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Milli Eğitim Bakan Yardımcısından Eskişehir OSB’ye Ziyaret!

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Spor Yaşam 28/09/2023 13:34 28/09/2023 13:43

A- A+

 Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunduŞAMLIOĞLU; Eskişehir OSB’NİN mesleki eğitime vermiş olduğu katkılar değerli, dedi.  

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette mesleki eğitim farkındalığı konusunda istişarelerde bulunuldu. Şamlıoğlu, Eskişehir OSB yönetiminin mesleki eğitime verdiği katkıların çok değerli olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve daire başkanlarıyla birlikte Eskişehir OSB’yi ziyaret etti. Ziyarette Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir OSB Başkan Vekili Metin Saraç, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir ile Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Seğmen yer aldı. Ziyarette mesleki eğitim farkındalığı, üretim odaklı ekonomi modelinde Türkiye sanayisinin mesleki eğitime olan gereksinimi ve ortaöğretim düzeyinde mesleki eğitimin tercih edilmesinin gerekliliği üzerinde durulurken, sanayicilerin mesleki eğitim konusundaki isteklerine dair de görüşme yapıldı.  Okulumuz meslek liselerine olan bakışı olumlu anlamda değiştirdi. Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” düsturu ile yönetim olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini bu kapsamda 2019 senesinde kurduklarını Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kısa sürede Türkiye’nin marka okullarından biri haline geldiğini belirtti. Başkan Küpeli Cumhuriyetin 100. yılında ilk mezunlarını verdiklerini ifade ederek, “Okulumuzdan mezun olacak olan gençlerimiz sanayimizin gelişim ve dönüşümüne büyük katkı sağlayacaklar. Sanayimizin en önemli ve kritik gücünü oluşturacaklar. İlk mezunlarımız sanayide istihdam edildiler ve başarı ile  üretime katkı sağlıyorlar” açıklamasında bulundu. Başkan Küpeli, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin meydana getirdiği olumlu ve pozitif etkiyle, Eskişehir’de meslek liselerine gençlerin ve ailelerinin ilgisinin olumlu yönde etkilenmiş olduğunu aktararak, “Okulumuzun ortaya koyduğu örnek model, ailelerin ve gençlerinde mesleki eğitime olan bakışını olumlu anlamda değiştirdi. Bu sayede hem meslek liselerinde okuyan öğrenci sayımız artmaya hem de öğrencilerin niteliği ciddi biçimde artış göstermeye başlamıştır” diye konuştu.

Mesleki eğitim alanında önemli adımlar atıyoruz.  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, mesleki eğitim alanında önemli adımlar atıldığını belirterek, “Bakanlık olarak mesleki eğitime büyük bir önem veriyoruz. Ülkemizde mesleki eğitim alanında önemli olacak adımlar atılmaktadır. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafınca meslek liselerinin müfredatı ve eğitim içerikleri güncellenerek, iş dünyasının isteklerine ve sektörün ihtiyaçlarına uygun hale getirilmektedir. Bu sayede, öğrencilerimiz iş dünyasına daha uyumlu ve nitelikli bir şekilde katılabilmektedir” dedi. Şamlıoğlu, “Türkiye, son senelerde mesleki eğitimde iş birliği ve sektörle entegrasyonu artırmak amacı ile pek çok projeye imza atmıştır. Meslek liseleri ve işletmeler arasında kurulan staj programları ve çift diploma uygulamaları, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte kullanmalarını ve iş hayatına hazırlıklarını desteklemektedir” ifadelerinde bulundu. Bakan Şamlıoğlu Eskişehir OSB yönetimine mesleki eğitime verdiği destek ve katkıdan dolayı teşekkür etti. Eskişehir OSB ziyaretinin ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ve beraberindeki heyet Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçerek burada incelemeler gerçekleştirdi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024