×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Seçmeleri Ön Kayıtları Başladı !

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Seçmeleri için ön kayıtlar 27 Ekim’de sona erecek.

Kültür Sanat Yaşam Eğitim 22/09/2023 16:16 22/09/2023 16:16

A- A+

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Seçmeleri için ön kayıtlar 27 Ekim’de sona erecek.

Aldığı ödüller ve katıldığı festivallerle adından sıkça söz ettiren Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, çalışmalarını sürdürüyor. Yıl boyunca tiyatro gösterileri düzenleyen Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, aynı zamanda da tiyatro eğitimlerine devam ediyor. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu eğitim programına başvurmak isteyen adaylar için ön kayıtlar, 27 Ekim 2023 Cuma günü sona erecek.

2 yıllık eğitim sürecinde;

Sahne ve Oyunculuk Dersleri, Oyunculuk Biçemleri, Geleneksel Türk Tiyatrosu, Çocuk Tiyatrosu, Ses ve Konuşma, Şan, Dans, Dekor Tasarım, Kostüm Tasarım, Doğaçlama gibi uygulama derslerinin yanı sıra, Yönetmenlik, Dünya Tiyatro Tarihi, Türk Tiyatro Tarihi, Oyun Yazarlığı ve Dramaturgi gibi kuramsal dersler de veriliyor. Ayrıca eğitim süreci boyunca, çeşitli branşlarda atölye çalışmaları düzenleniyor. 27 Ekim 2023 Cuma gününe kadar devam edecek ön kayıtlardan sonra “Genel Kültür”, “Sahne”, “Dans” ve “Şan” sınavından oluşan 4 aşamalı Özel Yetenek Sınavı yapılarak, yeni eğitim-öğretim dönemi öğrencileri belirlenecek. Yetenek sınavında başarılı olan adaylar, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu çatısı altında alanında uzman eğitmenlerden 2 yıl boyunca ücretsiz eğitim alma hakkı kazanacak.

Sınav İçeriği;

Sahne Sınavı: Adayların bir komedi ve bir dram (yerli ya da yabancı) olmak üzere iki tirat hazırlamaları zorunludur. Hazırlanan tiratların birer adet fotokopisini (yazarı, varsa çevirmeni, yayın evi, gibi bilgileri de eklenerek) sınava getirmeleri zorunludur.

Genel Kültür Sınavı: Sanat ve gündem üzerine konuşulacak bir sözlü mülakat sınavıdır.

Şan Sınavı: Adaydan, şan eğitmeninin sınav esnasında piyanodan vereceği tek seslerin, çift seslerin tekrar edilmesi ayrıca melodi ve ritim tekrarı ve bir adet şarkı istenecektir.

Dans Sınavı: Aday, dans eğitmenin verdiği hareket direktiflerini yerine getirecektir. Bir ön hazırlık istenmemektedir.
 

Online Başvuru;
Odunpazarı Belediyesi, tiyatro seçmelerine katılmak isteyen 18-30 yaş aralığında en az lise mezunu olan adaylar https://keos.odunpazari.bel.tr/BELNET adresinden başvuru yapabilecekler. Online başvuru yaparken e-devlet üzerinden yönlendirilerek başvuru kaydı oluşturulabilinecektir. Sınava girecek olan adayların online başvuruda linkte belirtilen başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmaları gerekmektedir.

Sınav tarihi ve saati ile alakalı zorunlu bir sebepten dolayı değişiklik olması durumda, adaylara başvuru formunda belirtilen iletişim numaralarından ulaşılacak. Yetkililer Özel Yetenek Sınavı’na girecek adayların 2 adet fotoğraf, ikametgâh ilmühaberi belgesi, sabıka kaydı belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma ya da öğrenim belgesi getirmelerinin zorunlu olduğunu belirtti. Belgelerin sınav günü elden teslim alınacağını kaydeden yetkililer, sınava girecek olan adayların bütün aşamalarda eşofman ve spor ayakkabı giymesi gerektiğinin altını çizdi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024