×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Senfoni Orkestrası'ndan Görkemli Konser !

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü görkemli bir konserle kutladı.

Kültür Sanat Yaşam 04/09/2023 11:00 04/09/2023 11:01

A- A+

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü görkemli bir konserle kutladı.

1 Eylül akşamı Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlandı. Musa Göçmen’in orkestra şefliğini üstlendiği konserde, konuk solistler, mezzo soprano Çiğdem Gürdal ve tenor Ömer Türkmenoğlu başarılı performanslarıyla göz kamaştırdı.

Şef Göçmen her eserden önce minik anekdotlar anlatarak dinleyicinin dikkatini diri tuttu. Konser boyunca dinleyiciler, söylenen türkülere ve marşlara hep birlikte eşlik etti. Temponun hiç düşmediği konserde tüm salonda cumhuriyet coşkusu hâkimdi. Son parça olarak şef Musa Göçmen’in cumhuriyetin 100. yılı için bestelediği marşın prömiyeri yapıldı, eser sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Konserin sonunda ise Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen konuşma yaparak orkestra şefine, solistlere ve Senfoni Orkestrası’na teşekkür etti ve “Atatürk’ün ruhu da bu akşam bu salonda dolaştı.” ifadesinde bulundu. Ardı arkası kesilmeyen alkışlar ve bravo nidalarıyla konser sona erdi.

15 Eylül’de muhteşem bir sezon açılışıyla dinleyicilerle buluşacak olan Senfoni Orkestrası, konser hazırlıklarına devam ediyor. Uluslararası üne sahip keman vitüözü Antal Zalai’nin solist olacağı konserde duayen şef Ender Sakpınar ise orkestrayı yönetecek.  Konser Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde (AKM) dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024