×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Vatan Partisi’nden Madencilere Destek Ziyareti !

Vatan Partisi Mihalıççık'taki madencilere destek ziyaretinde bulundu.

Siyaset 04/09/2023 14:22 04/09/2023 14:24

A- A+

Vatan Partisi Mihalıççık'taki madencilere destek ziyaretinde bulundu.

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan ve yönetim kurulu heyeti, grevdeki maden işçilerine destek ziyareti gerçekleştirdiler. Sorun ve talepleri birinci ağızdan dinlediler.

Parti heyetini, Maden-İş Sendikası Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık ve Şube Sekreteri Selim Arslan karşıladı. Sendikacılar sorunun kaynağını ve işçilerin taleplerini anlattılar. Parti heyeti, sendikacılarla birlikte yol haritası çıkardı.

Maden ocağının ağzında açıklama yapan Kaplan;

"Burası bir maden ve termik santral. TMSF bu işletmeyi 2022 Aralık ayında devrediyor. Devrederken maden ruhsatı vereceğim diyor. 8 ay geçmesine rağmen, devletin yetkili kurumları tarafından maden ruhsatı verilmiyor. İşveren dışarıdan kömür satın almak zorunda kalıyor. İşveren, madenciyi yer altında çalıştıramadığı için maaşlarını yer üstü seviyesine düşüyor. Bunun üzerine işçiler haklı olarak bizim kıdem tazminatımızı verin, gidelim diyorlar. İşveren de bir anda böyle bir ödeme yapamayacağını söylüyor.

Sonuç olarak: Devlet işvereni, işveren de işçiyi mağdur ediyor. Bu sorunu çözecek olan devlet yetkilileridir. Madenciler depremde insan kurtarırken kahramandı. Şimdi, Ankara'nın dibinde, Türkiye'nin göbeğinde onları neden duymazdan geliyorsunuz? İşçilerimizin hak mücadelesinin sonuna kadar yanındayız. 4 Eylül'de Ankara'da şirketin önüne yürüyecek madenci ailelerimizin eylemine katılacağız.”

İfadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024