×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir'de Bor Çalıştayı Gerçekleştirildi !

Kil Bilimleri Derneği tarafından, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 19. Ulusal Kil Sempozyumu’nun 3. Gününde, Bor Çalıştayı düzenlendi.

Yaşam Eğitim 14/09/2023 15:29 14/09/2023 15:29

A- A+

Kil Bilimleri Derneği tarafından, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 19. Ulusal Kil Sempozyumu’nun 3. Gününde, Bor Çalıştayı düzenlendi.

ESGİAD öncülüğünde kurulan Eskişehir Bor Platformu’nun paydaşı ve sponsoru olduğu, 19. Ulusal Kil Sempozyumu’ndaki Bor Çalıştayı’nda, Eskişehir Bor Platformu adına Sempozyum Koordinatörü Ahmet Can Sucuoğlu ve Platform Sözcüsü Umut Rallas açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 

Çalıştayda bor üzerine yıllardır çalışmalar yürüten akademisyenlerin sunumları gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Selahattin Kadir ve Dr. Öğr. Üyesi Zafer Dikmen’in yönetimini gerçekleştirdiği oturumun ilk sunumunu, Prof Dr. Nuran Ay “Bor ve Bor Bileşiklerinin Kullanım Alanları” konusunda gerçekleştirdi. Ardından “Dünyada ve Türkiye’de Bor Arge Faaliyetleri ve TENMAK-BOREN” konusunda Prof. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu’nun sunumu gerçekleştirildi. Çalıştayda borun kullanım alanlarına da değinilen sunumda, “Bor ve Bor Atıklarının Yapı Sektöründe Kullanılabilirliği ve Proses/Ürün Özelliklerine Etkileri” konu başlığında Prof. Dr. Taner Kavas sunumlarını gerçekleştirdi. Çalıştayın son sunumunda ise “Enerji Depolamada Metal Borürler” konu başlığında Prof. Dr. Hasan Göçmez sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Çalıştaya katılım sağlayan ESGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok, çalıştayın ardından şunları söyledi: “Eskişehir Genç İş Adamları Derneği olarak kurulmasına öncülük ettiğimiz Eskişehir Bor Platformu’nun, 19. Ulusal Kil Sempozyumu’nda yer alması nedeniyle çok mutluyuz. ‘Bu Şehre Vefa Borcumuz Var’ diyerek yola çıktığımız Eskişehir Bor Platformu, şehrimize katma değer sağlayacak her konuda proaktif olarak yer alacaktır.  Sunumlarıyla çalıştaya katkı sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca bu çalıştayın düzenlenmesinde ve desteklenmesinde emeği geçen, maddi ve manevi destek olan tüm ESGİAD ve Eskişehir Bor Platformu üyelerimize de teşekkür ederim.”

 

Eskişehir Bor Platformu Sözcüsü Umut Rallas ise çalıştayın ardından şu açıklamalarda bulundu: “Eskişehir Bor Platformu olarak ESGİAD önderliğinde akademi-sanayi-kamuoyu üçgeninde kolaylaştırıcı bir platform olma amacıyla yola çıktık. Bugün de bu amacımızın en önemli taraflarından biri olan akademide, 19. Ulusal Kil Sempozyumu’nda yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akademik çalışmaların sanayide son ürün olarak üretilmesi ve şehrimize, ülkemize katma değer oluşturması adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sempozyumu düzenleyen Kil Bilimleri Derneği Başkanı Sn. Prof. Dr. Asuman Türkmenoğlu, Başkan Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Ali Sayın’a ve yaklaşık 3 aylık hazırlık aşamasının her adımında yanımızda olan Sn. Prof Dr. Sedef Dikmen ve Dr. Öğr. Üyesi Zafer Dikmen’e çok teşekkür ederiz. Sempozyumun hazırlık sürecinde emek veren tüm platform üyesi arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim.”

 

19.Ulusal Kil Sempozyumu’na sponsor olarak da katkı sağlayan Eskişehir Bor Platformu üyeleri ve firmaları ise şu şekilde yer aldı;

Aysan Mühendislik - İhsan ALP

Esan OSGB - Hulusi ERDEM

Makropor Mühendislik - Ahmet Can SUCUOĞLU

Teknik Pompa Mühendislik - Ulaş ENTOK

Turmet Madencilik - Umut RALLAS

Yıldız Madencilik - Aykan BAYRAK

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024