×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Alpu'da Çiftçi ve Üreticilere Eğitim !

Kırsal ilçelerde düzenlenen eğitimler Alpu ilçesinde faaliyet gösteren çiftçi ve üreticilere yönelik düzenlenen eğitim ile devam etti.

Yaşam Eğitim Yeşil 11/09/2023 14:43 11/09/2023 14:45

A- A+

Kırsal ilçelerde düzenlenen eğitimler Alpu ilçesinde faaliyet gösteren çiftçi ve üreticilere yönelik düzenlenen eğitim ile devam etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı ile kırsal ilçelerdeki çiftçi ve üreticilere yönelik eğitim çalışmaları sürüyor. Eskişehir’in kırsal ilçelerinde faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan vatandaşlara, zirai eğitimler aldırılarak eksik olduklarını düşündükleri ya da merak ettikleri alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlayan eğitimler kapsamında Alpu ilçesinde “Tahıllarda Çeşit Seçimi” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Alpu Belediyesi Kültür Evi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime ilçe ve mahallelerinde faaliyet gösteren çiftçi ve üreticiler katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, kırsal ilçelerde eğitim çalışmalarına devam ettiklerini belirterek katılımcılara gösterdikleri ilgi dolayısıyla teşekkür etti. Benek üretime destek çalışmalarını eğitim faaliyetleriyle güçlendirmeye devam edeceklerini de vurguladı.

Daha sonra Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Çakmak tarafından yapılan “Tahıllarda Çeşit Seçimi” konulu sunumda ise, “Türkiye’deki üretimin tarihsel süreci, üretim aşamalarında tahıl çeşitliliği, serin iklim tahıllarının önemi, toprak ve ürün tarımının nasıl yapılması gerektiği, tahıl çeşidinin seçilme süreçlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği” gibi birçok başlıkta bilgiler verildi. Eğitim katılımcıların merak ettikleri sorulara yanıt bulduğu soru cevap bölümü ile tamamlandı.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024