×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Anadolu Üniversitesinde Kore Yemeği Atölyesi !

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen ve Prof. Dr. Fatih Temizel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ile beraber birçok kişi katılım sağladı.

Yaşam Eğitim 03/11/2023 15:40 03/11/2023 15:40

A- A+

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen ve Prof. Dr. Fatih Temizel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ile beraber birçok kişi katılım sağladı.

Anadolu Üniversitesi, Kore Gıda Tanıtım Enstitüsü (KFPI) ve Güney Kore Cumhuriyeti Tarım Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı (MAFRA) iş birliği ile dördüncüsü düzenlenen “Kore Mutfağı Uzmanlık Eğitimi Projesi” kapsamında “Bulgogi” yapımı atölye çalışması, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı’nda gerçekleştirildi. Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek ve Eğitmen Jinny Hong’un yürütücülüğünde gerçekleşen atölyeye Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen ve Prof. Dr. Fatih Temizel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ile beraber birçok kişi katılım sağladı.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay düzenlenen etkinlik ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bu etkinlik sayesinde bir arada olduğumuz için kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bol neşeli ve lezzetli bir etkinlik diliyorum.”

Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek, eğitmen Jinny Hong ile yürüttükleri bu projenin ön hazırlıklarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Jinny Hong hocamız gereken tüm bilgileri bizlere verecek ve ardından yemeğin yapımını gerçekleştireceğiz. Biz ön hazırlıkları tamamladık. İstasyonlarımız hocalarımız için hazır. Bu istasyonlarda hocalarımız doğrama ve pişirme aşamasında bu yemeğin yapılışını öğrenecekler ve daha sonrasında yemeğin tadımını gerçekleştireceğiz.”

“Bulgogi Kore’de yaygın tüketilen bir yemek”

Koreli Eğitmen Jinny Hong Bulgogi yemeğinin Kore’de çok yaygın tüketilen bir yemek olduğunu belirtti. Ardından katılımcılara tarif ederek atölye çalışmalasında katılımcılara yardımcı oldu.

Atölye çalışması, hazırlanan Bulgogi yemeğinin tadımının gerçekleştirilmesiyle son buldu.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024