×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eğitim Fakültesinde “Fransızca Atasözü, Deyimler ve Ortaya Çıkış Öyküleri” konuşuldu

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Fransızca Atasözü, Deyimler ve Ortaya Çıkış Öyküleri” başlıklı seminer, Eğitim Fakültesi E-Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Spor Kültür Sanat Eğitim 13/01/2024 14:18 13/01/2024 14:18

A- A+

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Fransızca Atasözü, Deyimler ve Ortaya Çıkış Öyküleri” başlıklı seminer, Eğitim Fakültesi E-Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullatif Acarlıoğlu’nun konuşmacı olduğu seminere, başta Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Prof. Dr. Acarlıoğlu: “Kullandığımız sözcükler gitgide sınırlı hale geldi”

Fransızca atasözleri ve deyimlerin ortaya çıkış öykülerine değinen Prof. Dr. Abdullatif Acarlıoğlu, konuşmasında şunları aktardı: “İnsanlar düşüncelerini daha iyi anlatmak ya da vurgulamak için atasözleri ve deyimleri sık sık kullanırlar ancak birçok kişinin kullandıkları sözcüklerin kaynakları hakkında pek bir bilgisi yoktur. Oysa hepsinin birer geçmişi ve ortaya çıkma öyküsü vardır. Günümüzde atasözleri ve deyimlerin kullanım sıklığı çok az, eski jenerasyonlar atasözlerini ve deyimleri daha sık kullanıyorlardı. Bununla birlikte, bütün dünyada kullandığımız sözcükler de gitgide sınırlı hale gelmeye ve argolaşmaya başladı.”

Seminer soru cevap kısmı ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç’in Prof. Dr. Abdullatif Acarlıoğlu’na teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024