×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir Meslek Yüksekokuluna ilk akreditasyon

Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) Aşçılık Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programlarının her ikisi de Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından ilgili programlarda ön lisans akreditasyonu belgesi almaya hak kazandı.

Spor Kültür Sanat Eğitim 10/01/2024 15:05 10/01/2024 15:05

A- A+

Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) Aşçılık Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programlarının her ikisi de Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından ilgili programlarda ön lisans akreditasyonu belgesi almaya hak kazandı.

Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde yer alan Aşçılık Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programlarının her ikisi de Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) turizm alanında yetkilendirdiği tek kuruluş olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından ilgili programlarda ön lisans akreditasyonu belgesi almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Acar: “Akreditasyon sürecini bir rehber ve öğrenme süreci olarak ele aldık”

Her iki program da yapılan değerlendirme sonucunda ilk kez iki yıl süreyle akreditasyon sahibi oldu. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Acar konuya ilişkin görüşlerini şöyle ifade etti: “Akademik kalitenin arttırılması ve akreditasyon, yükseköğretimin önemli gündemleri arasında yer alıyor. Lisans programlarına oranla ön lisans düzeyinde akreditasyon henüz çok fazla yaygın olmasa da turizm alanı ve yetkili kurum TURAK’ın bu konuda öncüler arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Akreditasyonun, hem bölümümüzde yer alan Aşçılık ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarımız kapsamında hem de yüksekokulumuzda bir ilk olmasının heyecanıyla, 2022-2023 akademik yılı itibariyle bölümümüz öğretim elemanları; Prof. Dr. Dilek Acar, Doç. Dr. Bahar Suvacı, Doç. Dr. Osman Güldemir, Doç. Dr. Dönüş Çiçek, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öney, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Korkmaz, Öğr. Gör. Gökhan Şallı, Öğr. Gör. Arzu Konuk, Öğr. Gör. Dilek Ünlü, Öğr. Gör. Mutlu Doğan, Öğr. Gör. Nagehan Sönmez Gök ve Arş. Gör. Gökhan Erşen ile başladık. Bu süreçte elbette EMYO’nun diğer akademik ve idarî görevlileri ile Üniversitemizin ilgili birimlerinin desteğini de aldık. Çalışmalarımızın yoğunluk kazandığı bahar döneminde, ne yazık ki ülkemizi sarsan koşullar içinde bulunsak da hazırlığımıza devam ettik ve tamamladık. Bölüm olarak biz, akreditasyon sürecini başta eğitim ve öğretim kalitesi olmak üzere, akademik kaliteyi çok yönlü geliştirmede bir rehber ve öğrenme süreci olarak ele aldık. Bu amaçlarımızda önemli bir adım atmaktan dolayı mutluyuz. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024