×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Hibe Desteği ve Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor !

Eskişehir'in 14 ilçesinde bulunan sulama kooperatiflerine tarımsal sulama hibe desteği ve kooperatif bilgi sistemi konularında bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Yaşam Ekonomi 05/09/2023 10:49 05/09/2023 10:50

A- A+

Eskişehir'in 14 ilçesinde bulunan sulama kooperatiflerine tarımsal sulama hibe desteği ve kooperatif bilgi sistemi konularında bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Eskişehir İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri ve kooperatif yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantılarda başvuru sürecinde yapılacak iş ve işlemlerle ilgili kooperatif yönetim kurulu üyelerine Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Kooperatiflerin ve ortaklarının, kooperatifçilik hizmetlerine elektronik ortamda erişimleri amacıyla Kooperatif Bilgi Sistemi (KOOPBİS) hakkında kooperatif yönetim kurulu üyelerine bilgi verilmiştir.

KOOPBİS'le, kooperatiflerin ticaret sicili kayıtları, finansal tabloları, gayrimenkul durumları, yönetim kurulu ve denetçi raporları, genel kurul toplantı evrakları ve ortakların bilgileri kayıt altına alınarak, kooperatifçiliğe ait tüm veriler tek merkezde toplanacaktır. Kooperatife ve ortaklarıyla ilgili bilgi ve belgelerin KOOPBİS'e eksiksiz biçimde zamanında işlenmesi ve güncelliğinin sağlanmasından kooperatif yönetim kurulu üyeleri sorumluluğunda gerçekleştirilecektir.

1163 sayılı Kooperatifler Kanununa tabi olarak kurulan Sulama Kooperatifleri tarafından işletilen sulama sahalarında tarımsal üretim yapan çiftçilerin su kullanım hizmet bedellerine %50 hibe desteği sağlanacaktır.

Sulama Kooperatiflerine ortak olan çiftçiler kooperatif başkanlıklarına dilekçe ile başvuracak, Kooperatif Başkanlıkları da hazırlayacakları icmalleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim edeceklerdir. 

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024