×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

İİBF’de “Büyükşehir Belediyelerinin Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejilerinin Belirlenmesi” konuşuldu

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen “Büyükşehir Belediyelerinin Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejilerinin Belirlenmesi” başlıklı seminer İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Spor Yaşam Eğitim 18/12/2023 10:54 18/12/2023 10:55

A- A+

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen “Büyükşehir Belediyelerinin Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejilerinin Belirlenmesi” başlıklı seminer İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İİBF Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gökhan Gündoğdu’nun konuşmacı olarak yer aldığı seminere, İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Dr. Öğr. Üyesi Gündoğdu: “Sürdürülebilir çevre için belediyelerin önemli işlevleri var”

Anadolu Üniversitesi İİBF Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gökhan Gündoğdu konuşmasında şunları aktardı: “Günümüzde yönetim alanında da biliyorsunuz ki en önemli kavramlardan biri sürdürülebilirlik. Sürdürülebilirlik hem kamu yönetimi açısından hem de işletmeler açısından önemli çünkü kalkınma ve gelişme her ikisi için de temel amaç. Sürdürülebilirlik çerçevesinde kalkınma ve gelişme çevreye sıkıntı vermeden ya da sorun teşkil etmeyecek şekilde tepki ve tedavi yöntemini içeriyor. Kirletici unsurları tedavi etme anlamında sürdürülebilirlik ortaya çıkıyor. Bir anlamda çevre ya da kaynakların karşı karşıya kalacağı sorunların tedavisinde sürdürülebilirlik gün geçtikçe belirginleşiyor. Bugün çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik anlamında kentler ve kent yönetimleri ön plana çıkmaktadır. Kentlerin sürdürülebilir hale gelmesinde belediyeler önemli bir rol oynar. Belediyeler bir anlamda çevrenin korunması, iklim krizinin dengelenmesi ve sürdürülebilir çevre yaratılmasında stratejik hale gelir. Bunu gerçekleştirirken hem kentlerin inşa edilmesi hem de ekonomik kalkınmaya katkı sağlanabilir.”

“Büyükşehir Belediyelerinin Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejilerinin Belirlenmesi” başlıklı seminer soru cevap kısmının ardından sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024