×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Temizlik Yaparken Asla Bunları Yapmayın

Temizlikte yapılan bu hata evi mikrop yuvasına çeviriyor! Toz bezlerini kullanırken…

Spor Kültür Sanat Sağlık 05/05/2023 22:16 08/05/2023 13:26

A- A+

Temizlikte yapılan bu hata evi mikrop yuvasına çeviriyor! Toz bezlerini kullanırken…


Temizlik yaparken yapılan hatalar insan sağlığını ciddi anlamda tehtit ediyor.

Temizlik, hepimizin evde sıkça yaptığı günlük işlerin başında yer alıyor. Herkesin kendine ait bir rutini olsa da farkında olmadan bazı yapılan küçük hatalar evi temizlemek yerine daha da kirletmemize yol açabiliyor. Temizlik uzmanları da bu konuda bizleri uyarırken en sık yapılan hataları ve doğrularını nedenleriyle anlatıyor.

Uzmanlar yapılan temizlik hatalarının mobilyalara zarar vermekten sağlığımızı tehlikeye atmalarına kadar birçok sonucu olabileceğinin de altını çiziyor.

TEMİZLİK ARAÇLARINI KİRLİYKEN KULLANMAK

Kirli temizleme araçlarını kullanmak bakteri, toz ve kiri evin etrafına yayar ve bu, alanı temizlemeye çalışırken tam tersini yapmamıza neden olabilir.

Bunu önlemek için temizlik bezleri, tuvalet fırçaları ve paspas başlıkları gibi aletler her kullanımdan sonra temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Ayrıca uzmanlar elektrikli süpürgelerin düzenli olarak filtrelerinin değiştirilmesi veya yıkanması gerektiğini de vurguluyor.


TÜM EVDE AYNI TEMİZLİK BEZİNİ KULLANMAK

Uzmanlar şöyle açıklıyor: "Temizlik yaparken tek bir bez kullanmak pratik gelebilir. Ancak tuvaletinizdeki bakterilerin mutfak çalışma yüzeylerinize bulaşmasını istemezsiniz.

"Bu nedenle, farklı odalarda kullanılmak üzere çeşitli bezler belirleyin. Birçok profesyonel temizleyicinin kullandığı bir kural tuvalet için mavi, lavabo için pembe, temizlik için yeşil, toz almak için sarı renkli bezler kullanmaktır."
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024