×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Turist Rehberliği ve TUREB faaliyetleri Anadolu Üniversitesinde konuşuldu

Turizm Fakültesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Turist Rehberliği ve TUREB Faaliyetler ve Projeksiyonlar” semineri düzenlendi.

Spor Kültür Sanat Eğitim 16/12/2023 16:51 16/12/2023 16:51

A- A+

Turizm Fakültesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Turist Rehberliği ve TUREB Faaliyetler ve Projeksiyonlar” semineri düzenlendi.

Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) Başkanı Hakan Eğinlioğlu’nun konuşmacı olduğu etkinlikte 30 yıllık meslek hayatına ve gelişen turist rehberliğine dair bilgiler paylaştı. Seminere, öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.  

TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu: “100 yıldır ülkemize katkı sağlayacak işler yapmak hepimiz için gurur verici”

Turist rehberliği mesleğiyle ilgili detaylı bilgiler vererek konuşmasına başlayan TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Turist rehberliği, kişinin gelişimine en fazla fayda sağlayan mesleklerden biridir. Bizim işimizde arkeoloji, sanat tarihi, dinler tarihi, sosyoloji ve mitoloji gibi dallardan faydalanmak zaruridir. Bu anlamda mesleğimizin multidisipliner olduğunu söylemek yanlış olmaz. Aldığınız değerli eğitimle bu disiplinleri takip edebilecek yetkinlikte yetişeceğinize inanıyorum çünkü eğitiminizle işinizi aynı yönde yürütmek yerli ve yabancı turist gruplarına hitap etme noktasında önem arz etmekte. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetli ve başarılarla dolu tarihini zengin kültürümüzün bir parçası olarak görmüş ve bu toprakların kadim yönünü her zaman vurgulamıştır. Onun ve saygıdeğer silah arkadaşlarının açtığı yolda bu günlere erişip 100 yıldır ülkemize katkı sağlayacak işler yapmak hepimiz için gurur ve mutluluk verici.”

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Turist Rehberliği ve TUREB Faaliyetler ve Projeksiyonlar” başlıklı seminer, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024