×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Harun Özdemir

Vatandaşın Kanayan Yarası Kira VE Mamuca TOKİ


2023-08-21 12:42:00

Her şeyin başı önce  besmeledir.

Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlıyorum.

İnşallah bundan sonra şehrimizin güncel sorunları ve gündemiyle ilgili yazılarımı buradan takip edebilirsiniz. Benim yazmamdan rahatsız olacak bir kesim  olabilir memnun olanlar da olabilir bizim  derdimiz  asıl rahatsız olanlarla ve neden rahatsız oldukları ile ilgili. Önemli olan   kimileri değindiğimiz konulardan rahatsız olabilir kimileri şahsımızdan rahatsız varsın rahatsız olsunlar onlar genel olarak her şeyden rahatsız doğrudan hakikatten rahatsızlar. İlk önceliğim olarak belirlediğim ve herkesin yaşadığı ortak bir sorun KİRA EV Konusunda ARSA konusunda DÜKKAN kiraları konusunda aslında Kira denildiğinde herkesin morali bozuluyor.

Suratı düşüyor moraller yerlerde sürünüyor çoğu kişinin kira konusundan psikolojisi bozuldu, bozulacak çünkü Kiracı olmak gerçekten çok zor.

Peki bu sorunun kaynağı nedir ?

Hemen söyleyeyim;

Güzel şehrimizde en büyük problem 90 yaşında  egomaniayı  tavanda yaşayan insanların elinde olması ve şehri dar bir boğazda sıkıştırmaları…  Bu sıkıştırma nasıl ? Mesela hemen kısadan örnek vereyim: Mahallerde  İmarlar kapalı yeni mahalleler bölgeler yok. Açıkçası şehri rahatlatacak bir imar alanı yok, bölgesi yok. Sözün sonu ortada planı yok. Bolca laf palavra var bu böyle olunca.

İnsanlar aynı çember içinde sıkışmış durumda kiminiz yazımı okurken egomanianın ne olduğunu merak eder gibi hissediyorum.

Bu kelimenin sözlük karşılığı hastalık derecesinde kendini beğenme, kendini anormal şekilde beğenme. Şehrin şu an en büyük sorunu aslında şehri kendisinin yönettiğini düşündüğü egomaniacı şahsiyetlere teslim edilmiş olması. Neyse işin özü şehrimize acil imar planlaması yeni imarlı bölgeleri gerek. Yazımı okurken çoğunuz yine içinizden konuşmaya başladınız “Yine bu bir kesimi hedef almışsın” diye. Yok efendim, diğer kesiminde aşağı kalır yanı yok.

Öncelikle şehrimizin geçmişinde bakanlık yapmış vekillerimizin olması gurur vericiyken TOKİ gibi bir kurumu hareket ettiremeyen bakanlarımıza da şaşmıyor değilim. 2019 yılında TOKİ Eskişehir kurasında 1 . Etap 598 Konut  2. Etap 428 Konut teslimatı yapacağım diye çıktığı bu yolda 5 yıl geçti. Şaka gibi ama gerçekten 5 yıl geçti !

Burada sadece TOKİ de suçlu değil tabi Odunpazarı belediye başkanı Kazım Kurt’un “Yapılmasın” diye mahkemeye taşıdığı bu konu 3 Yıl sürdü, ruhsat çıkmadı, inşaat kaçak diye mühürlendi daha niceleri…

O esnada TOKİ başlayamadı. Tabi bu vatandaşı ilgilendirir mi ilgilendirmez vatandaş için önemli olan Evini alıp almaması. Normalde proje başlangıcı Tepebaşı ve Odunpazarı olacaktı fakat bütün projeyi Odunpazarı’na yapmaya karar aldılar. O konu bu konudan daha uzun ve karışık ona başka bir yazımda yer vereceğim.  Konuyu toparlamak gerekirse,  TOKİ konusu şehrin kanayan yarası, vatandaşın buruk tarafı… İmar nasıl önemliyse 5 Yıl önce verilen sözler de o kadar önemli. Buradan Ak Parti Milletvekili Fatih Dönmez’i yine şehrimizin milletvekili bakan denmediğinde danışmanları uyarıyormuş “Bakan Hanım diyebilirsiniz”  diye, ben buradan sayın milletvekilimiz Ayşen Gürcan Hanımefendiyi TOKİ sorununu çözüme kavuşturmaları için göreve davet ediyorum. Kış gelmeden bu iş çözülmesi gerek vatandaş gerçekten mağdur !

Yapmayın, bu halk sizlere -ben dahil- oy verdi. Vatandaşın yüzünü yere düşürmeyin. Bu işi bitirin. Vatandaşı perişan etmeyin.
 Buraya kadar yazımı okuyan herkese teşekkür ederim

Her ne kadar Sürçü lisan işlediysek affola.

Selametle...

YORUM YAPIN

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Üye girişi yapmak için Tıklayın

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024