×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

12 yıldır çözüm istiyorlar

Cuma namazlarını unuttuklarını, cenazelerini yıkayacak imam olmadığını belirten köylüler Diyanetten çözüm bekliyor

Gündem 20/04/2021 13:19 20/04/2021 13:20

A- A+

Sivrihisar ilçesine bağlı 110 nüfuslu Ortaklar köyünde 12 yıldır imam olmaması köylüleri isyan ettirdi. Mahalle Muhtarı Mehmet Çakmak, müftülüğe, kaymakamlığa defalarca iletmelerine rağmen imam taleplerinin bir türlü karşılanmamasından dert yanarken, mahalle sakinlerinden Adem Balçık ise, “Artık Cuma namazı kılmayı unuttuk. Önceden komşu köylere gidiyorduk pandemide onlar da kabul etmiyor. İmamlar bizim vergilerimizle maaş alıyorsa bizim köyümüze de imam gelmek zorunda” dedi.

Çakırözer’den Diyanet’e çağrı

Ortaklar Mahallesi’ni ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrıda bulundu. Çakırözer, “Yurttaşlarımızın 12 yıldır imam taleplerinin karşılanmaması kabul edilemez eksikliktir. Hemşerilerimizin cenazesinde, mevlidinde imam bulunması talebine ilgili makamlar kayıtsız kalmamalıdır. Köylerimizdeki imam eksikliğine bir an önce çare bulunmalıdır” dedi. 

12 yıldır imamları yok

Mahalle sakinleri kendilerini ziyarete gelen Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e dert yanarken, mahallelerine imam gönderilmesi taleplerinin yıllardır karşılanmamasına isyan etti. Ortaklar Mahalle Muhtarı Mehmet Çakmak, “Köyümüz Polatlı’ya yakın, Sivrihisar’a yakın. Sivrihisar Belediyesi’ne, ilçe müftülüğümüze hem yazlı, hem de sözlü imam talebimizi ilettik. Daha bu yıl randevu alıp Eskişehir Valimize gittik, ona da talebimizi ilettik. Gelecek imam için lojmanımız var. Lavabosu, banyosu hepsi içinde. Bizim bir cenazemiz, mevlidimiz oluyor para ile imam getiriyoruz. Bazen onlar da gelmiyor. Büyük sıkıntı yaşıyoruz” dedi.  Muhtar Çakmak imam sıkıntısının sadece kendi köylerinde yaşanmadığını söylerken, İlçe müftüsünün kendisine Sivrihisar’ın 18 köyünde imam olmadığını aktardığını belirtti. Muhtar Çakmak, “Müftü Bey bana ‘boş olan köylere imam gönderiyorum’ diyor. Ama şu ana kadar bir imam beni aramadı” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024