×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

35 puan cezasının 32’si halledildi

Eskişehirspor Divan Kurulu Başkanı Ali Çelikoğlu, eksi 35 puan ceza tehlikesinin 32’sinin halledildiğini belirtirken, TFF’ye de liglere katılmak için kısa zamanda bir bildirim yapılmasının gerekli olduğunu söyledi. 

Spor 29/06/2021 09:35 29/06/2021 09:35

A- A+

Eskişehirspor’da 11 Haziran’da gerçekleşen ve ertelenen Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda oluşturulan Divan Kurulu’na başkanlık yapan Ali Çelikoğlu, 17 günlük sürede Divan Kurulu’nun yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Takımı bekleyen en büyük tehlikelerden olan eksi 35 puanın 32’sinin ortadan kaldırıldığı müjdesini veren Başkan Çelikoğlu, eksi 3 puanlık cezanın da ortadan kaldırılması için son çalışmalarını yapacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: 

“Belli bir mücadele kapsamında çalışmalarımızı bugüne kadar getirebildik. Bugün itibariyle bir yönetim kurulunun oluşmadığını görmekteyiz. Şu ana kadar bize bir listemiz var diyen olmadı. 2015 yılından gelen belli dosyalar var. Bunlar toplam 83 adet.  Bunların tamamıyla bir görüşme sağlandı. Yeni dönemde transfer yapmamızı engelleyen borçlar nedeniyle bir yönetim kurulu oluşturmakta zorlanmak kelimesi bile iyi bir laf olur. Yönetimsel noktada başarılı olamadık. Eksi 35 puandan başlama durumumuzun bir kısmını engelledik.  Bu 35 puanını 32 puanını kendi imkanlarımızla hallettik. Şu anda mali kriterlere uyamadığımız eski teknik direktör, kulüp ve futbolcuların alacaklarını tamamlarsak herkes gibi 0 puanla lige başlama ümidindeyiz. Ama en azından 35 puanın 32’sini resmi olarak hallettik.”

“Duvarla karşı karşıyayız”

“Şu an bir takımımız dahi yok. 17-18 yaş grubunda 7-8 tane futbolcumuz var.  Liglere katılmak için Divan Kurulu olarak imza verme yetkimiz yok. Bu oluşacak yönetim kurulunun vereceği bir imza. TFF’ye liglere katılmak için acilen bir yönetim kurulu oluşturmamız lazım. Bunu gerçekleştiremezsek liglere kabul edilmeyeceğiz. Bugün bir duvarla karşı karşıya kaldık. Transfer yasağını kaldırmak için 83 dosyanın 82’sini halletseniz bir şey ifade etmiyor. Kalan bir tanesi büyük sorun yaratıyor.” 

“Tahkim ve hakimler tarafından aklandık”

Divan Kurulu Başkanı Çelikoğlu, TFF’deki dosyaların içinde en kritik olanın Trabzonspor’un dosyası olduğunu ifade ederek konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Kesinlikle bir şike olayına karışmadık. Trabzonspor, uzun yıllar şampiyon olduktan sonra bir daha olmamış bir takım. O yıl şampiyonluğa yakındı. Bizi hiçbir takım ilgilendirmez. Kim şampiyon olursa olsun, kim küme düşerse düşsün biz sporumuzu kendimize yakışan bir şekilde yapan takım olduk. Maalesef bize kötü bir yafta takınıldı. Hem tahkim kurulundan hem hakimler tarafından aklandık ama Trabzonspor taraftar kitlesinde böyle bir handikaplı duruşumuz var. İnşallah süper ligde oluruz ve onlarla tekrar karşılaşırız. Bizim durumumuzu daha iyi anlarlar.”

 
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024