×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

514 bin 147 aşı rakamına ulaşıldı

Eskişehir aşılamada kritik eşiğe çok yaklaştı. Toplam 514 bin kişinin aşılandığı Eskişehir’de “yerinde aşıya” da ilgi artıyor.

Sağlık 16/06/2021 13:01 16/06/2021 13:01

A- A+

Covid-19 salgınıyla mücadelede çok önemli yeri olan aşılama çalışmalarında Eskişehir Türkiye ortalamalarının üzerinde bir hıza ulaştı. Tek doz aşı olanların sayısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge’nin verdiği bilgiye göre dün itibariyle 514 bin 147 olarak gerçekleşti. Saha çalışmalarıyla aşılamayı yerinde takip eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Bilge, “Aşılar güvenli ürünlerdir, aşı olmayı ihmal etmemeliyiz” dedi.

Yüzde 50’ye çok yaklaştık

Son verilere göre nüfusu 887 Bin 475’e ulaşan Eskişehir’de toplam birinci doz aşı yaptıran sayısının 514 Bin 147’ye ulaşmış olması Eskişehir için çok yakın gelecekte kritik eşiğin aşılması anlamına geliyor. ESO ve Anadolu Üniversitesi başta olmak üzere kurumlarında “yerinde aşılama” çalışmalarına destek vermesiyle aşılamada Eskişehir’in diğer illere göre bir adım öne geçtiği dikkat çekiyor. Eskişehir’de iki doz aşısını olanların sayısı ise dünkü rakamlara göre 203 Bin 158’e ulaştı. Aşılamanın bu hızla devam etmesi durumunda ay sonu itibariyle nüfusun yüzde 50’den fazlası ikinci doz aşısını yaptırmış olacak.


 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024