×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Avcı ve Günay inceleme yaptılar

Eskişehir, İl Halk Kütüphanesi İle buluşmak için gün sayıyor. Milletvekilleri Avcı, Günay, Vali Ayyıldız kütüphaneyi ziyaret etti.

Kültür Sanat Gündem 31/05/2021 20:30 31/05/2021 20:31

A- A+

Eskişehir AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız Eskişehir İl Halk Kütüphanesi yeni hizmet binasına ziyaret gerçekleştirdi.  Vali ve milletvekilleri binayı gezerek çeşitli incelemelerde bulundu. Eskişehir İl Halk Kütüphanesi yeni hizmet binasını inceleyen heyet, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade’den bilgi aldı.

 Artan  nüfusa uygun hizmet potansiyeli

Avcı, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Eskişehir İl Halk Kütüphanesi’nin yenilenmesi için gerekli adımları attıklarını, sonrasında da sürecin her aşamasında takipçi olduklarını’ belirtti.  Nabi Avcı,‘Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Eski Hizmet Binası’nın 1968 yılından itibaren 750 m²’lik kullanım alanının ve mevcut bölümlerinin Eskişehir’in artan nüfusu, öğrenci potansiyeli, özellikle gençlerin kültür-sanat etkinliklerine ilgisi ve günümüzün değişen şartları göz önünde bulundurulduğunda ihtiyaçları karşılayamadığını’ da ifade etti.

Kütüphane yeni bir konsepte kavuştu

 Avcı, toplam kullanım alanı 7.651 m²  olan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nın önceki binaya göre on katı büyüklüğe sahip olup,  yeni katlar ve bölümler de eklenerek yapıldığını söyledi. Nabi Avcı, yeni hizmet binasının “Oyuncak Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Görme Engelliler Kütüphanesi, İşitme Engelliler Kütüphanesi, Kent Kitaplığı, İnternet Bölümü, Cep Sineması, Süreli Yayın Bölümü,  Konferans, Toplantı, Sergi Salonları, Hobi ve Sanat Atölyeleri” yeni bir konseptle hizmet vereceğini söyledi.

 Her yaştan vatandaşa hizmet 

 Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nın, “her yaştan ve her düzeyden okuyucuya hitap edecek şekilde tasarlandığını; özellikle dezavantajlı grupların ön planda tutulduğunu” söyleyen Avcı, 128.133 adet okuma materyali ile kütüphanenin daha çok kullanıcıya ve üyeye ulaşacağını da sözlerine ekledi. Avcı, ziyarete katılan heyete, kütüphane yöneticileri ile çalışanlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024