×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Başkan Kazım Kurt hesap verdi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt 2020 yılı belediye hizmetlerini anlattı.  Şeffaflık, tasarruf ve hizmet vurgusu yaptı.

Gündem 06/04/2021 16:19 06/04/2021 16:43

A- A+

odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt belediye olarak 2020 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bir basın toplantısı ile belediye çalışmalarını anlatan başkan Kurt , “2 yılda katılımcılığın, demokrasinin, örgütlenmenin ve derman belediyeciliğin ne olduğunu tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterdik. Odunpazarı’nda sosyal demokrasiyi her alanda egemen kılmaya devam ettik. Biz, Odunpazarı Belediyesi’ni sosyal demokrat, şeffaf, katılımcı, halkçı ve hesap verebilen bir anlayışla yönetiyoruz” dedi.

Sözlerimizi tutuyoruz

31 Mart seçimleri öncesi belediye olarak her mahalleye bir “Halk Merkezi” sözü verdilerini belirten belediye başkanı Kurt seçimler öncesi 12 olan halk merkezlerinin sayısını Yıldıztape’de gerçekleştirdikleri Erdal İnönü  ve Yenidoğan Mahallesinde oluşturdukları Ayşe Tuba Arslan halk merkezleri ile 14’e yükselttiklerini, Gündoğdu ve  Gültepe’de iki merkezin yapımının da tamamlanmak üzere olduğunu  söyledi. Başkan Kurt gençler içinde Adalar bölgesinde  “Ceren Özdemir Gençlik Merkezi”ni hizmete sunduklarını anlattı. Başkan verdikleri kreş sözlerini de yerine getirmeye başladıklarını ifade ederek, Kurtuluş ve Osmangazi Oyunpazarı gündüz bakımevi ve kreşleri ile Orhangazi, Yıldıztepe  bölgelerinde “oyunevleri” ni hizmete kazandırdıklarını anlattı. Kocaçınarlar ile ilgili çalışmalarını da anlatan Kurt göreve gelirken söz verdikleri ne varsa hepsini gerçekleştirmek için çaba içerisinde olduklarını söyledi.

 2020 yılı bütçesi fazla verdi

Akıllı belediyecilik sistemini hayat geçirmek için çalışmaların sürdüğünü anlatan başkan Kurt, “Proje kapsamında Odunpazarı Belediyesi’nin resmi web sitesi tamamen yenilendi. Teknolojik altyapısını yenileyen Odunpazarı Belediyesi’nin mobil uygulaması ile vatandaşlar hizmetlere daha kolay erişim sağlayabiliyor” diye konuştu. Her alanda yaptıkları hizmetin dökümünü de yapan Başkan Kurt aşevinden halk markete uzanan geniş yelpazede  gerçekleştirdikleri çalışmaların özeti yaptığı basın toplantısının son bölümünde ise , “Bu yaptığımız çalışmaların yanında göreve geldiğimiz günden beri kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için azami özeni gösteriyoruz. Odunpazarı’nda sizlerin verdiği yetkiyle 1 kuruşun bile hesabını yapıyoruz. Bu kapsamda belediyenin en büyük gider kalemlerinden olan taşıt kiralama harcamasında çok büyük tasarruflar sağladık. 186’sı belediyemize, 13 âdeti belediye şirketimize ait olmak üzere 199 araçlık büyük bir filo kurduk ve 2020 yılında 25 milyon 937 bin TL tasarrufta bulunduk. Kilit taş üretim tesisi, kalker ocağı ve güneş enerji santrali yatırımlarımız ile belediye alt yapı hizmetlerinde kullandığımız malzemeleri piyasanın %50 aşağısında imal ederek tasarruf hamlemizi devam ettireceğiz. Bu tasarruflar neticesinde belediyemizin 2020 yılı bütçesi şöyle gerçekleşmiştir; 266 milyon TL gelir, 226 milyon TL gider, 40 milyon TL’de bütçe fazlası oluşmuştur” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024