×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Başkan Kurt’tan 2. İnönü Zaferi mesajı

2. İnönü Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “bağımsızlık ateşi harlandı” dedi.

Gündem 31/03/2021 16:25 31/03/2021 16:51

A- A+

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2. İnönü Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, İkinci İnönü Savaşı'nı sadece düşmanın değil, milletimizin makûs talihinin de yenildiği bir zafer olarak tanımladığına dikkat çeken Başkan Kurt, İkinci İnönü Zaferi ile talihsizlik ve felaketlerle dolu bir dönemin sona erdiğini kaydetti. Başkan Kurt, cephede kazanılan bu askeri başarı ile milletimizin içinde taşıdığı özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yeniden harlandığını söyledi. 

Umudumuzu yeşertti

Başkan Kurt, şöyle devam etti: “Kendi topraklarında özgür ve bağımsız yaşamak isteyen halkımız, bu zafer ile büyük bir kahramanlık örneği sergiledi. Halkımız bu topraklar üzerindeki iradesini açık bir şekilde göstererek; Cumhuriyete ve bağımsızlığa giden yolu açtı.  Bu zafer, sadece Türk halkının tarihi açısından değil, dünyada zulüm görmüş tüm halkların tarihi açısından da çok büyük bir öneme sahip. Emperyalizm bu zaferle adeta bir duvara çarptı ve İkinci İnönü Zaferi zulme uğramış halkların özgür ve bağımsız yaşayabilme umudunu yeniden yeşertti. Milletin özgürlük destanı yazdığı; özgür, barış içinde hep birlikte yaşama iradesinin simgesi olan cumhuriyetimizi korumak için bugün de aynı kararlılığa sahibiz. Koşullar ne kadar çetin olursa olsun Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 2. İnönü Zaferi'nin yıl dönümünde, kurtuluş savaşımızın büyük komutanlarından İsmet İnönü'yü ve aziz şehitlerimizi, saygı ve minnetle anıyorum.” 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024