×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Bir Anadolu kumpanyası

15 yıl önce kurulan Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, çalışmalarına ‘kumpanya’ mantığı ile devam ediyor. 

Kültür Sanat 29/03/2021 00:05 29/03/2021 00:13

A- A+

15 yıl önce kurulan Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, çalışmalarına ‘kumpanya’ mantığı ile devam ediyor. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı olduktan sonra Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü kuruldu. Asıl ciddi adımlar da bundan sonra atılmaya başlandı. Tiyatro Müdürlüğü olduktan sonra da Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, 11 yetişkin, 6 da çocuk oyunu ile haftanın 5 günü ve hiç perde kapatmadan yoluna devam etti. Eskişehir’in profesyonel 3’üncü tiyatrosu olan Odunpazarı Belediye Tiyatrosu,  koronavirüs pandemisi nedeniyle perdelerini kapatmak zorunda kaldı. 

 

Sahne sosyal medyaya taşındı

 

Ancak onlar bunu fırsata çevirerek çalışmalarını youtube ve sosyal medyaya taşıdı. Skeçler, parodiler çeken hatta sokak röportajları yapan Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, zor şartlarda bile sevenlerini tiyatrosuz bırakmadı… Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Elçin Elmalıoğlu Karaahmet, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları Kıvanç Pehlivanoğlu ve Ömer Burak Ünal ile Odunpazarı Belediye Tiyatrosunu, oyunlarını, tiyatro derslerini ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kendilerine verdiği desteği anlattı. 

 

Türkiye’de örneği yok

 

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Elçin Elmalıoğlu Karaahmet “Tiyatro Müdürlüğü olduğumuzdan itibaren; haftanı 5 günü 11 yetişkin, 6 da çocuk oyunu sahneledik. Diğerlerinin de prömiyer ve prova aşamasındayken araya pandemi girmesi nedeni ile sezonu kapattık” diyor… Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun kendileri için çok önemli bir tarafı olduğunu söylüyor Karaahmet, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun profesyonel, sıkıştırılmış 2 yıllık konservatif eğitim verdiğini anlatıyor. Tiyatronun oyuncusunu kendi yetiştirdiği öğrencilerden çıkardığına dikkat çekiyor Karaahmet ve ekliyor, “Bu anlamda Türkiye’de örneği bulunmuyor.”  

 

 
Bir kumpanya gibi çalışıyor

 

“Sınav açabilirsiniz, oyuncu alabilirsiniz, profesyonel oyuncular da alabilirsiniz. Odunpazarı Tiyatrosu’nun en kıymetli yeri burada başlıyor, kendi oyuncusunu kendi yetiştiriyor. Özel yetenek sınavı ile alıyor, 2 yıl profesyonel bir eğitim veriyor ve sonrasında kendi oyuncusunu yetiştirmiş oluyor. Tıpkı bir kumpanya gibi… Bu anlamında Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun yeri çok başka. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu bir kumpanya gibi var oluyor. Bizim öğrencilerimiz bütün eğitimlerini aldıktan sonra, bu eğitimlerini uygulayabilecekleri bir sahneye sahipler. Bu tiyatro adına müthiş bir şey, çünkü sahnesi olan tiyatro İstanbul’da bile çok az, ki bu işin kalbi İstanbul’da atar. Bu anlamda müthiş bir farka ve özelliğe sahibiz” sözleriyle konuşmasına devam eden Karaahmet, bunun da ancak belediye başkanlarının tiyatroyu desteklemesi ile olabileceğine dikkat çekiyor.  Bu anlamda da çok şanslı olduklarının altını çiziyor. 

  

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024