×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Çakırözer’den TÜRKŞEKER’e çağrı

TBMM’deki görüşmelerde şeker fabrikalarında kadro bekleyen binlerce geçici işçinin yaşadığı mağduriyet gündem oldu.  

Gündem 02/04/2021 16:12 02/04/2021 16:14

A- A+

Meclis’te Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü ile Şeker Kurumunun hesaplarının görüşmelerinde, şeker fabrikalarında kadro bekleyen binlerce geçici işçinin yaşadığı mağduriyet gündem oldu.  CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye’nin dört bir yanında şeker fabrikalarındaki geçici işçilerin durumunu gündeme getirdi.

Sessiz kalmayın çağrısı

Çakırözer, “Eskişehir Kazım Taşkent Şeker Fabrikamız ve Türkiye’nin dört bir yanında şeker fabrikalarındaki geçici işçilerimize verilen sözler tutulmadı. Fabrikalarda 15-20 yıldır geçici olarak çalışan işçileri kadroya alacağız dediniz, dışarıdan daimi işçi alımı yaptınız. Alınsın, ancak bu işçilerimize verilen sözler de tutulmalı. Geçici işçi ayıbı artık bitmeli. Fabrikalarımızda maksimum üretimle ülkemize gurur yaşatan emekçilerimizin bir an önce kadroya alınmalı” dedi. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürü’ne de çağrıda bulunan Çakırözer, “On yıllardır fabrikalara emek veren işçilerimiz hala emekliliklerini alamadılar. Geçici işçilerimizin yaşadığı kadro mağduriyetine artık sessiz kalmayın” dedi. 

Pandemi döneminde tam kapasite

Türkiye Şeker Fabrikaları’na (TÜRKŞEKER) ait fabrikalarda on yıllardır geçici işçi olarak çalışan işçilerin yaşadığı mağduriyet Meclis gündemine taşındı. TBMM KİT Komisyonu’nda Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ. Genel Müdürlüğü ile Şeker Kurumu’nun hesaplarının görüşmelerinde söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, şeker fabrikalarındaki geçici işçilerin kadroya alınmasını istedi.  Eskişehir Kazım Taşkent Şeker Fabrikası’ndan örnekler veren Çakırözer, fabrikanın maksimum kapasiteyle çalıştığını ve özellikle pandemi döneminde yurttaşların ihtiyacı olan dezenfektanın karşılanması için de alkol üretimiyle ülkeye büyük katkılar sağladığını söyledi.

Çakırözer, Şeker fabrikalarına gurur yaşatan fabrika emekçilerinin yaşadığı kadro mağduriyetini komisyonun gündemine getirdi. Çakırözer, geçici işçilerin bir an önce kadroya alınmasını istedi. 
 
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024