×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Çakırözer, Türklerin sorunlarını dinledi

CHP Eskişehir milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Çakırözer, Avusturya’da yaşayan Türklerin sorunlarını dinledi.

Siyaset 08/06/2021 16:08 08/06/2021 16:09

A- A+

TBMM Dışişleri Komisyonu ile Avusturya’ya giden Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu ülkede yaşayan Türklerle bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.  Çakırözer, Avusturya’da camilerin, derneklerinin ve kurucularının adres ve kişisel bilgilerini internet üzerinden açıklayan ‘dijital İslam haritası’ uygulamasına tepki gösterdi.

Bazı kesimlerin hedefi haline geldiler

Çakırözer, “Avusturya’daki yurttaşlarımızı ve genel anlamda Avusturya’da yaşayan Müslüman toplumunda fişleme hissi yaratan, kaygılandıran, ayrımcılığı, nefreti, ırkçılığı körükleyebilecek bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Hangi inançtan olursa olsun, nerede olursa olsun ayrımcılığı körükleyen ve bazı kesimleri hedef haline getiren politika ve uygulamalar yanlıştır” dedi. Çakırözer, yurtdışındaki vatandaşların Türkiye’deki finansal bilgilerinin bulundukları ülkelerle paylaşılmasına ilişkin Otomatik Bilgi Değişimi Anlaşması’nın yurttaşlara bilgi verilmeden yürürlüğe sokulmasını da eleştirdi. Çakırözer, “AKP yurtdışında yaşayan yurttaşlarımıza sırtını döndü. Yurtdışındaki 7 milyon Türkü yalnız bıraktı” dedi.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024