×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Çeşme suyuna tarım ilacı karıştı

Geçtiğimiz Çarşamba günü Alpu’da çeşmelerden akan ve halk sağlığı açısından tehlike arz eden suyun görüntüsü paniğe sebep oldu.

Gündem 06/05/2021 15:55 06/05/2021 15:56

A- A+

Alpu’da geçtiğimiz Çarşamba günü çeşmelerden akan sarı renkli içme ve kullanma suyu büyük paniğe neden oldu. Çeşmeler akan suya tarım ilacı karıştığı ve insan sağlığını tehdit ettiği açıklandı. 

Hasan Burgaz’dan tepki

Bu sebeple Alpu’da hem ESKİ, hem belediye hem de kaymakamlık tarafından gün boyu vatandaşlar  uyarıldı. Konuyla ilgili sosyal  medya  hesabından açıklama yapan AK Parti Tanıtım Medya Başkanı Hasan Burgaz ESKİ ‘ye tepki gösterdi. Burgaz twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yine ESKİ ve yine skandal! Alpu’da çeşmeden su sapsarı akıyor ve saatler sonra ilçeye içme suyu için tanker gönderiliyor. Tanker refüj sulaması için kullanılan araç ve vatandaşa içme suyu dağıtıyor. Bu olaydan siyasi rant değil, insan sağlığını hiçe saymanızın feryadını yapıyoruz!” dedi.

 Kaçak bağlantı ters  vakum iddiası

Öte yandan ESKİ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yunusemre Mahallesi’nde hatta kaçak bağlantı yaptığını tahmin ettiğimiz,tarımsal faaliyetle uğraşan bir vatandaşın ilaçlama tankında zirai ilaç hazırlama esnasında tankta bulunan zirai ilacı ters vakum etkisi ile şebeke hattına kaçırması nedeniyle şebeke hattımızda insan sağlığına zararlı durum meydana gelmiştir” denildi.

Su ihtiyacı tankerler ile karşılanıyor

ESKİ ekiplerinin duruma derhal müdahale ettiği kısa sürede önlemlerin alındığı belirtilen açıklamada, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekiplerimiz duruma derhal müdahale ederek gerekli önlemleri kısa sürede almıştır. Gün boyunca vatandaşın içme ve kullanma suyu tankerler ile sevk edilmiş ve aynı zamanda anonslar yapılarak oluşabilecek olumsuzluklara ilişkin vatandaşlarımız uyarılarak kısa sürede gerekli tüm tedbirler alınmıştır” ifadelerine yer verildi. 

 Acil hat çalışması başlatılacak

 Hatta kaçırılan zirai ilacın boru yüzeyinden temizlenmesinin mümkün olmadığının anlaşıldığı  da ifade edilen açıklamanın son bölümünde şu görüşlere yer verildi; “ESKİ Genel Müdürlüğü acil eylem planı çerçevesinde proje ekiplerimiz tarafından gerekli proje çalışması yapılmış olup, bölgedeki içme ve kullanma suyu hatları yenileme kararı alınmıştır. Hatta kaçırılan zirai ilacın bilimsel olarak boru yüzeyinden temizlenmesi mümkün olmaması nedeniyle, yeni hat yapım çalışması en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacaktır. Konu ile ilgili Alpu İlçesi Kaymakamlığı, Alpu Belediye Başkanlığı ve Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gerekli tüm malumatlar verilmektedir.  Bu süre zarfında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm imkanlar seferber edilerek tankerlerle su ihtiyacı karşılanacaktır.”


 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024