×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

CHP’den çok sert cevap

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Çizmelioğlu’nun muhtarlıklar eleştirisine CHP ilçe başkanı Atilay Dalgıç’tan çok sert cevap geldi.

Gündem 07/04/2021 15:54 07/04/2021 15:55

A- A+

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’nun önceki gün Tepebaşı bölgesinde muhtarlara belediye tarafından verilen yardımcı personelin siyasi propaganda yaptığı  ve muhtarlar üzerinde bir baskı oluşturulduğu iddialarına çok sert tepki geldi.

Muhtarlar için kanun teklifi

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç yaptığı yazılı açıklamada Çizmelioğlu’nun mobbing iddialarını yalanlayarak muhtarlar ile ilgili olarak CHP’nin öteden beri bir yasa teklifinin bulunduğunu söyledi. Dalgıç, “ Bu taslakta, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi, Muhtarlar Birliğinin kurulması, muhtarlıkların yeterli bütçeye sahip olması için emlak vergilerinin bir kısmının muhtarlıklara aktarılması, muhtarlıklara yardımcı personel verilmesi gibi, muhtarlıkları gerçek anlamda kurumsallaştıracak birçok düzenleme öngörülmektedir” dedi.

Muhtarlıklar siyaset yapılan yerler değil

Dalgıç AK Parti iktidarı döneminde 1924 yılında çıkarılan Köy Kanunu ile muhtarlara tanınan çok geniş yetkilerin alınarak adeta muhtarların bir tebligat memuruna dönüştürüldüğünü iddia etti. Dalgıç açıklamasında “Ne belediyeler ne de muhtarlıklar siyaset yapılan yerler değildir. Her ikisi de halkın doğrudan seçtiği idareciler olarak, halka en yakın duran ve durması gereken kişilerdir. Halkın yüzüne bakacak yüzü kalmadığı için sokağa çıkıp halkın arasında karışamayan AKP yöneticileri, belli ki, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin sürekli halkın içinde olma gayretinden rahatsızlık duymuşlardır” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024