×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Çiftçilerden hükümete erken uyarı

Bu yıl kuraklık nedeniyle pancar üreticisinin üretimde uğrayacağı kayıpların yol açacağı kota cezalarının affedilmesi istendi.

Yaşam Gündem 28/05/2021 10:45 28/05/2021 10:48

A- A+

Eskişehir’in köylerinde çiftçilerle bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kuraklık nedeniyle pancar çiftçisinin bu yıl üretimde büyük kayıpları olacağına dikkat çekti. Çiftçilerle birlikte iktidara erken uyarıda bulunan Çakırözer, “Bu yıl kuraklık nedeniyle birçok çiftçimiz kotasını dolduramayacağı endişesi yaşamakta. Kuraklık mücbir sebeptir ve bu nedenle kesilecek kota cezalarının tümü koşulsuz affedilmelidir. Bu yıl geçmişe göre çok daha düşük üretim yapacak çiftçinin zararının karşılanması için de alım fiyatı mutlaka enflasyonun üzerinde tutularak açıklanmalıdır” dedi. 

Pancar üreticisi bu yıl sıkıntılı

Pancar üreticilerinin sorunlarını da dinleyen Çakırözer, pancar sözleşmesindeki üreticilere grup oluşturulması uygulamasının iptal edilmesini ya da pancar üreticilerine yarattığı mağduriyetin kaldırılarak uygulanmasını istedi. CHP Milletvekili Utku Çakırözer, pancar üretilen iller arasındaki Eskişehir’in köylerinde üreticilerin sıkıntılarını dinledi. Seyitgazi’nin Aksaklı, Odunpazarı’nın Kalkanlı ve Yahnikapan mahallelerinde pancar üreticileriyle bir araya gelen Çakırözer, kuraklık nedeniyle pancar çiftçisinin bu yıl üretiminde büyük kayıpları olacağına dikkat çekti.

Fiyat maliyeti karşılamalı

Çakırözer, “Bu yıl kuraklık nedeniyle birçok çiftçimiz kotasını dahi dolduramama, kota cezaları ile karşı karşıya kalacağı endişesi yaşamakta. Oysa kuraklık mücbir sebeptir.  Ve bu nedenle kesilecek kota cezalarının tümü koşulsuz, şartsız affedilmelidir. İkinci olarak da, geçmişe göre çok daha düşük üretim yapacak çiftçinin zararının karşılanması için alım fiyatı mutlaka enflasyonun üzerinde tutulmalıdır ve çiftçilerin tüm maliyetini karşılayacak şekilde açıklanmalıdır” dedi.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024