×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Gökten bereket yağdı

Son yağışların üreticilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Buluşan,”en ihtiyaç duyulan yağışlar” dedi.

Yaşam 19/04/2021 14:52 19/04/2021 15:48

A- A+

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan son yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, Çok güzel, mükemmel yağışlar. Umudumuz bu yağışların Nisan ayına kadar böyle gitmesi” dedi.
eskisehirgazete.com’a konuşan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Buluşan sezon en ihtiyaç duyulan döneminde çok güzel yağışların olduğunu belirterek, “Bu yağışlar toprağı doyuran  yağışlar. Şu anda tarlalara girmek mümkün değil. Toprakla buluşan yağışlar arpa, buğday gibi hububat ürünlerinin çimlenmesine büyük katkı yaptı. Nisan sonuna kadar afatsız olursa bol ve bereketli bir ürün hasadı yaparız. Nisan sonuna kadar benzeri bir yağış iklimi bekliyoruz.” dedi.

Kuraklığa çözüm değil

Bu yağışların yer altı sularına bir katkısının olduğunu düşünmediklerini de ifade eden başkan Süleyman Buluşan, “Mevcut yağışlar kuru alanlar için çok faydalı. Sulu tarım için asıl ihtiyaç Haziran ve Temmuz aylarında suya ihtiyaç olacak. Şubat ve Mart aylarında yeterince kar yağışı olmadığı için yer altı suları konusunda endişeliyiz” diye konuştu. Sulama Birliği’nin sulama ile ilgili son olarak bir açıklama yaptığını da hatırlatan Buluşan;  şöyle konuştu“ Sulu tarım için Sulama Birliği arpa ve buğday gibi tahıllarda bir kez, diğer ürünlerde bu yıl kanallar vasıtasıyla iki kez sulama yapılabileceğini açıkladı. Bu yeterli değil. Ayrıca sulama kanallarının olmadığı yerler için sulama yapılmayacağını da duyurdu.”

Tek çözüm kapalı sistem sulama

Eskişehir’deki mevcut sulama sisteminin açık kanallar vasıtasıyla yapıldığını da hatırlatan Süleyman Buluşan sözlerini şöyle sürdürdü; “ Eski sistemin büyük bölümü toprak kanallardan oluştuğu için sulamada yüzde 30 civarında çiftçimiz kayıp yaşamaktadır. Eskişehir’in önünde bu konunu çözümü için olmazsa olmazlardan birisi Sakarya ve porsuk gibi iki önemli su kaynağı bulunuyor. Buralarda yapılacak kapalı sistem sulamanın hayata geçmesi için siyasetçilerin taşın altına elini koyması gerekiyor. Son olarak herkese çağrım suyumuza, toprağımıza ve üreticimize sahip çıkılmasıdır.”

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024