×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Günay ve Avcı’dan ortak açıklama

Ak Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve E. Nur Günay pandemi sürecinde sağlanan destekler ile ilgili ortak açıklama yaptı.

Siyaset 06/05/2021 14:54 06/05/2021 14:54

A- A+

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay, pandemi döneminde yapılan devlet desteklerine ilişkin açıklamada bulundular. Prof. Dr. Günay, ‘’Pandemi tüm dünyada birçok farklı alanda zor günler yaşanmasına sebep oluyor. Sağlığın ve hayatın ilk sırada gözetildiği bu dönemden en çok etkilenen tabii ki ülkelerin ekonomileri oluyor. Devletimiz bu konuda vatandaşın yanında. Pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirmek adına Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile sağlık, ekonomik ve sosyal alanda destekler devam ediyor. Temennimiz en kısa sürede bu zor dönemin geçmesi ve vatandaşlarımızın normal düzenlerine dönmesi’’ dedi.

Zor dönemde can suyu olsun

Desteklere ilişkin rakamları kamuoyu ile paylaşan Prof. Dr. Avcı ise ‘’133 meslek kolunda 3 ay süreyle aylık 1000 lira olarak sağlanan "Gelir Kaybı Desteğinden 23 NİSAN itibarıyla 1 milyon 33 bin 589 kişi yararlandı. Bu kapsamda yapılan ödeme tutarı 3 milyar liraya ulaştı.’’Gelir Kaybı Desteği"ne ilişkin şartlara haiz, iş yerleri kira olan 160 bin 65 kişiye 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira olmak üzere toplam 250 milyon 518 bin 870 lira kira desteği sağlandı. "Ciro Kaybı Desteği" kapsamında da yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 6 bin 798 işletmeye verilen destek tutarı 15 Nisan itibarıyla 73 milyon 297 bin 105 lira olarak kayıtlara geçti. Bu zor dönemde bir can suyu olmasını diliyoruz’’ diye konuştu.

30 bin esnafa yapılandırma

 Avcı ve Günay’ın ortak açıklamasında nakit akışları olumsuz etkilenen ticaret erbabına geri ödeme kolaylığı sağlanırken, söz konusu yapılandırma imkanından yaklaşık 30 bin esnaf ve sanatkar yararlandığı ifade edildi. Bu kapsamda yapılandırılan toplam tutarın ise 650 milyon lirayı bulduğuna dikkat çekildi.  Açıklamada,  esnafa kullandırılan krediler ile ilgili yapılandırma ayrıntılarına da dikkat çekilerek “söz konusu erteleme programı neticesinde yaklaşık 1 milyon 161 bin esnaf ve sanatkarın toplam 11,9 milyar lira tutarındaki kredi geri ödemesinin ötelenmesi öngörülüyor’’ denildi.

Vatandaşa aşılanma çağrısı

Aşının pandemiyle mücadelede çok değerli olduğunu ifade eden Avcı ve Günay, ‘’Bu kapanma döneminde devlet desteklerimiz devam ederken, bir yandan da aşının yaygınlaşması için çaba harcanıyor. Lütfen sırası gelen herkes aşısını yaptırsın. Bu hem bireysel hem de toplumsal sorumluluğumız. Bu kapanma döneminin sağlıkla sona ermesini ve en kısa zamanda herkesin faaliyetlerine geri dönmesini temenni ediyoruz’’ diye konuştular.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024