×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Hem sürüyorlar, hem yaşatıyorlar

İl Ambulans Servisi,  Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi’ne katılan 18 personelin 17’si başarılı olarak sertifikalarına kavuştu.

Yaşam 29/06/2021 11:45 29/06/2021 11:47

A- A+

Eskişehir İl Ambulans Servisi hizmet kalitesini sürekli olarak arttırmak amacıyla ambulans sürüş teknikleri konusunda hizmet içi eğitim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2020 yılından bu yana yüz yüze eğitimler yerine online eğitime geçen İl Ambulans Servisi Başhekim Dr. Veli Görkem Pala’nın girişimleri ile EOSB’de bulunan pistte 4 gün süren bir eğitim gerçekleştirdi.

Yeri geliyor aracı ekip başı kullanıyor

18 Personelin katıldığı, 3 eğitim ambulansı, 1 servis aracı ve 300 trafik dubasının kullanıldığı 4 gün süren eğitimler sonucu eğitime katılan 17 personelin sürüş teknikleri eğitiminden başarıyla geçtikleri öğrenildi. Eğitime katılanların yüzde 90’nın sağlık personeli, sadece yüzde 10’nun sürücü olduğu kaydedildi. Bir taraftan acil vakalara yetişmeye çalışan ve diğer yandan da insanların hayatlarını kurtarmayı hedefleyen sağlık personelinin fedakarlığına dikkat çeken Başhekim Dr. Veli Görkem Pala, “Trafikte ambulans kullanmak normal araç kullanmak gibi değil. Hem bir can yetiştirmeye çalışıyorsunuz hem de 3 can taşıyorsunuz. Bu sebeple daha bir dikkat daha fazlareflex gerektiriyor, bakanlığımızın hizmet içi eğitimi olan ASTE’yi Eskişehir İl Ambulans Servisi olarak tüm personellerimize aldırıyoruz. Çünkü yeri geliyor ambulansı hastaya müdahale eden ekip amiri kullanmak zorunda kalabiliyor” dedi. Pala sağlık personellerinin yüzde 75’nin eğitimlerden başarıyla geçtiğini söyledi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024