×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

İçkili mekanlara izin yok

Kamuoyunda tartışmalara sebep olan içkili mekanların ruhsatlandırılması kararına 2. İdare Mahkemesi izin vermedi.

Gündem 30/03/2021 17:54 30/03/2021 17:55

A- A+

Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve yargıya taşınan  Odunpazarı bölgesinde içki mekanların ruhsatlandırılması kararın Eskişehir 2. İdare Mahkemesi durdurdu.  Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, “Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından 2020-857 E. Dava Dosyası'na yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu karar aynı zamanda içkili mekan olarak belirlenen bu bölgelerdeki yavrularımızın da geleceğini korumak adına önemli bir adım olmuştur” diye konuştu.

AK Parti yargıya taşımıştı

Karara ilişkin açıklama yapan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"06.11.2020 tarih ve 15/230 sayılı Odunpazarı Belediye Meclisi Kararı'nın ilçemize ve şehrimize olumsuz yansıyacağını aynı tarihten itibaren savunmaktayız. Özellikle kamusal alanlara, eğitim kurumlarına ve ibadethanelere yakınlığı ile bizleri rahatsız eden bu bölgelerde vatandaşımızın huzurunu ve güvenliğini de düşünerek Eskişehir İdare Mahkemesi'ne dava açmıştık” dedi.  

Geleceğimizi koruyacağız

Acar mahkemelerin milletin vicdanı olduğuna dair inançlarını hiçbir zaman yitirmediklerini belirterek şunları söyledi; “Vatandaşlarımızın ve STK'larımızın iradesi tecelli etti. Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından 2020-857 E. Dava Dosyası'na yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu karar aynı zamanda içkili mekan olarak belirlenen bu bölgelerdeki yavrularımızın da geleceğini korumak adına önemli bir adım olmuştur. Diliyorum ki, mevcut belediye yönetimi de bundan sonra karar almadan önce vatandaşlarımıza danışır ve onların istemediği kararları almaktan da uzak dururlar.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024