×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kabukçuoğlu’ndan acele yasa teklifi

Eğitimde  vakit kaybının önüne geçmek için kamulaştırmada acele hükümlerinin uygulanması için yasa teklifi verildi.

Siyaset 27/06/2021 15:52 27/06/2021 16:00

A- A+

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, yeni açılacak okullara ilişkin kamulaştırmada, Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesinde düzenlenen acele kamulaştırma hükümlerinin uygulanmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Anayasal haklar zedeleniyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, “Günümüzde nüfusun artması ile birlikte önemi giderek artan kamu hizmetlerinin görülmesi için kamu binaları, okul, park veya spor alanı gibi kamuya ayrılan alanların tahsis edilmesine olan ihtiyaç ön plana çıkmaktadır. Artan şehirleşme, nüfusun hızla artması semtlerdeki konutlaşma, eğitime olan ihtiyacı artırmakta, bunun yanında okul yapılabilecek alanlar azalmaktadır. Kamulaştırma davaları nedeniyle ortaya çıkan zaman kaybı, özellikle yatırım ve plânlama projelerini aksatmaktadır. Olağan kamulaştırmada davalar 1,5-2 yıl gibi bir sürede devam etmekte, ayrıca okulların yapılması için de daha fazla zamana ihtiyaç duyulmaktadır. Oluşan vakit kaybında eğitim görecek olan bireylerin Anayasadan ve yasalardan kaynaklanan hakları da zedelenmektedir” dedi.

Teklifin yasalaşması halinde yeni açılacak okullara ilişkin kamulaştırmada Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesinde düzenlenen acele kamulaştırma hükümleri uygulanacak.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024