×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

“Kız kardeşim” projesinde pilot il oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen” kız kardeşim” programı için Eskişehir pilot il statüsünde değerlendirilecek.

Yaşam 09/06/2021 11:55 09/06/2021 12:09

A- A+

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Kız Kardeşim programının ilk eğitimine katıldı ve bu konuda açıklamalarda bulundu. Günay, ‘’Bugün çok önemli bir gün. Bugün Kız Kardeşim Projesi kapsamında Eskişehir’de Kadın Girişimciler ve Kadın Kooperatiflerine yönelik eğitimler başlıyor” dedi.

Günay, Eskişehir’in tüm ilçelerinden çiftçi ve kadın kooperatiflerimizin katılımı ile gerçekleşecek bu eğitimlerde  amacın yerel/yöresel kadın emeği olan ürünlerin pazara erişimine ve ciroya dönüşümüne kadar giden yolda kadınlara yardım alması gereken konularda eğitimsel destek vermek olduğunu söyledi. Günay, “ Ayrıca Özel fuarlarla ürünleri pazar ile buluşturmak ve nihayetinde  de kırsal kalkınma,sürdürülebilir tarım,bio çeşitlilik konularında kadınlarımızın emekleri ile ülkemize katkı sağlamak olacak. Eskişehir’in pilot iller arasında olmasında ve bu projenin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında emeği çok olan Bakan Yardımcımız Ayşe Ayşin Işıkgece ve ekibine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kadın güçlenirse Eskişehir güçlenir

Eğitim programlarının ve sonrasındaki desteklerin çok değerli olduğunun altını çizen Günay açıklamasında ‘’Hep ne diyoruz, sürdürülebilir kırsal kalkınma çok önemli. Altını hep çizdiğimiz başka bir nokta kadının her alanda güçlenmesi. İşte bu projede ikisi birden var. İşte bu proje kırsalda kadınımızın güçlenmesi demek. Unutmayın ki kadın güçlenirse Eskişehir güçlenir, kadın güçlenirse, Türkiye güçlenir. Bu projede ayrıca Kamu, Özel Sektör ve STK işbirliğinin yarattığı sinerjiyi görüyoruz.  Kadının güçlenmesi anlamında yapılan her çalışma çok değerli. Ne yazık ki kadının her alanda emeği çok ama adı yok” ifadelerine yer verdi. Günay kadınlara attıkları her adımda yanlarında olacakları sözünü verdi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024