×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kovid sağlık çalışanları için meslek hastalığıdır

EBTO pandeminin yıldönümünde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını unutmadı.

Gündem 01/04/2021 15:16 01/04/2021 15:44

A- A+

Eskişehir- Bilecik Tabip Odası  Covid-19 salgınıyla mücadele ederken hayatlarını yitiren sağlık çalışanlarını unutmadı. Oda’dan yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl 1 Nisan günü salgın sebebiyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun sağlık ordusunda bir ilk olduğu hatırlatıldı. Sağlık çalışanlarının 1 yıldır büyük bir özveri ile , görevinin gereğini her şart altında yerine getirmek için mücadele ettiği  belirtilen açıklamada  kayıpların anılarını yaşatma sözü verildi.

Prof. Dr.  Cemil Taşçıoğlu simge oldu

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’na özel bir atıf yapılan açıklamada, “Bugün 1 Nisan. Bir yıl önce pandemi de ilk kaybettiğimiz sağlık çalışanı olan Dr. Cemil Taşcıoğlu’ nun ölüm yıl dönümü. Kimimizin abisi, kimimizin hocası, bazılarımızın arkadaşıydı. Tanımayanlarımız içinse hastalanınca, tedavi süresince öğrencilerine örnek olması, öğretmeye devam etmesiyle simge olmuştu” denildi.  Açıklamada, 1 yıldır devam eden salgınla mücadelede bugüne kadar 152’si hekim olmak üzere, 242 sağlık çalışanı toplam  394 kayıp verildiği ve ve verilmeye devam edildiği hatırlatılarak yaşanan acılara rağmen sağlık çalışanlarının görevlerini layıkıyla yapmaya çalıştığı belirtildi. EBTOnun açıklamasında alınması gereken önlemlere ilişkinde değerlendirmelerde bulunuldu.

 Pandemi şeffaf bir şekilde yönetilmeli

 Şeffaflık çağrısı da yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Pandemi yönetiminin şeffaf, alınan önlemlerin bilimsel gerçekliğe uygun olmasını istiyoruz.  Aşı uygulamasında şüphelere yer bırakmayacak şekilde davranılmasını, gelen doz sayısı, aşı uygulamalarının kimlere, ne sırayla yapılacağının net ve şeffaflıkla kamuoyu ve sağlık meslek örgütleriyle paylaşılmasını talep ediyoruz. Hızlıca nüfusun aşılanması ve toplumsal korumanın sağlanmasını talep ediyoruz.  Salgınla ilgili alınan önlemlerin; bilime uygun, adalet duygumuzu örselemeyecek şekilde olmasını talep ediyoruz. Bir kez daha diyoruz ki Covid-19 sağlık çalışanları için illiyet bağı aranmaksızın MESLEK HASTALIĞIDIR. Salgının yeniden arttığı bu günlerde kayıplarımızın artmaması için sağlık çalışanlarının fazla virüs yüküne maruz kalmaması için sağlık çalışanlarının mesai saatleri düzenlenerek kısaltılmalıdır.”

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024