×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Online eğitimler sürüyor

ESMEK, pandemi sürecinde önlemler kapsamında Eskişehirlilere online olarak hizmet vererek binlerce kişiye ulaşmayı başardı.

Yaşam 06/05/2021 13:13 06/05/2021 13:14

A- A+

Türkiye’de ilk covid-19 vakasının görülmesi sonrası erken harekete geçerek tedbirler alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 13 Mart 2020 tarihi itibariyle yüz yüze kurs ve eğitimlere ara vermişti. Bu gelişme sonrası online süreç için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, e-dönüşüm hamlesini pandemi sürecinde başarıyla yürüttü. 

 7’den 70’e herkese eğitim

Her yıl binlerce Eskişehirliye “Hayat Boyu Öğrenme” modeliyle hizmet veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), pandemi sürecinde 7’den 70’e kursiyerlerine desteğini online olarak sürdürdü. Çevrimiçi eğitimlere başlayan ESMEK tarafından Eğitime Destek Kursları, Almanca A1-A2, Autocad, Bilgisayar İşletmenliği, Dijital Vatandaşlık, Diksiyon,  Diksiyon Spikerlik Sunuculuk, Doğru ve Etkili Konuşma Teknikleri, Etkili ve Hızlı Okuma, Fransızca A1-A2, Hızlı Klavye Kullanımı, İşaret Dili, Japonca, Korece, Medya Okuryazarlığı, Resim, Rusça, Solidworks, Speaking, Yönetici Asistanlığı, Karikatür Çizimi, Web Tasarım, İçerik Yönetim Sistemleri, İngilizce, İş İngilizcesi, Keman, Sokak Fotoğrafçılığı, El Sanatları, Pilates, Zumbave kişisel gelişim seminerleri olmak üzere 67 branşta 11 bin 794 kursiyere eğitim verildi. Ayrıca ESMEK ile Habitat Derneği işbirliği ile 67 Kişisel Gelişim Semineriyle 48 bin 391 kişiye bu alanda ulaşmayı başardı. 

EBA desteği alamayanlara katkı

ESMEK uzaktan eğitim nedeniyle EBA’dan faydalanamayan çocuklar için EBA Destek Sınıfları, Tablet ve Bilgisayar Bağış Kampanyası, Kitap Toplama Kampanyası ile de çocukların eğitim hayatına büyük katkı sağlayan çalışmalara imza attı. Öte yandan ESMEK’e bağlı Gençlik Merkezi de koronavirüs önlemleri nedeniyle çevrimiçi sisteme geçerek 90 etkinlik ile 49 bin 863 gencin eğitim, sosyal ve kültürel hayatına katkı sundu. Merkez, 100’den fazla gönüllüsü ve 60’a yakın partneri ile online etkinliklere ara vermeden devam ediyor.  ESMEK yetkilileri ayrıca, Cumhurbaşkanlığı kararı ile 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma döneminde de ESMEK’in online etkinliklerle kursiyerlerle buluşmaya devam edeceğini ifade etti.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024