×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sağlıkta, ekmek parası da önemli

Salgınla mücadele kapsamında üç haftalık tam kapanma kararı açıklanırken, işletmeleri kapatılan esnaf için destek istendi.

Gündem 27/04/2021 16:12 27/04/2021 16:55

A- A+

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında üç haftalık tam kapanma kararı açıklanırken, karar kapsamında işletmeleri kapatılan esnaf için destek paketi açıklanmadı. Eskişehir’de aylardır iş yapamayan kahvehane işletmecisi Sinan Yıldız’ı evinde ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, esnafa destek paketi istedi. 

Esnaf zaten sıkıntı içerisinde

Çakırözer, “Lokantacı olsun, kahvehaneci esnafı olsun Türkiye’de on binlerce esnafımız aylardır sıkıntı içinde. Üç haftalık açıklanan tam kapanma kararı şimdi tüm esnafımızı derinden etkileyecek. Zor durumdaki esnafımızın her türlü borcunun faizsiz ertelenmesi, kira desteği ve buralarda çalışan emekçilerimize maaş, gelir desteği bir an önce açıklanmalıdır” dedi. 

Kahvecilere ev ziyareti

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Şirintepe Mahallesi’nde kahvehane işletmecisi Sinan Yıldız ve ailesini evlerinde ziyaret etti. Ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan Çakırözer, salgınla mücadele kapsamında açıklanan üç haftalık tam kapanma kararını değerlendirdi. Çakırözer, “Tam kapanma kararı alındı. İnsanımızın sağlığı her şeyden önemli ama iş, aş da önemli. Herhangi bir gelir güvencesi, kira desteği, fatura desteği olmadan açıklanan bu karar zor durumdaki esnafımızı daha da etkileyecek. Tüm esnafımızın için acil destek paketi açıklanmalı” dedi.  Esnaf Yıldız ise, “Kahveciler olarak hepimiz çok sıkıntıdayız. Fatura, kira, kredi, sigorta borçlarımız var. Bunları anlatarak bitiremiyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız” dedi. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024