×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Salgın gölgesinde 23 Nisan kutlanıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı  Yılmaz Büyükerşen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara seslendi.

Gündem 22/04/2021 17:22 22/04/2021 17:22

A- A+

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101 yılını yayımladığı mesaj ile kutladı.

Pandemi gölgesinde kutlama

Atatürk’ün çocuklara verdiği değeri hatırlatan Başkan Büyükerşen “Benim Sevgili Çocuklarım;  Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 101’nci yılını kutlamak için büyük bir sevinç ve gururla 23 Nisan 2021 tarihinin gelmesini bekliyorduk.  Ancak, Covid-19 pandemisinde yaşanan olumsuz gelişmeler bizi, törenleri hep birlikte yapmaktan alıkoydu. İnanın sizler kadar ben de çok üzgünüm. Ancak takdir edersiniz ki, bu konuda elimizden bir şey gelmiyor. Yapabileceğimiz tek şey, evlerimizde kalmak, sosyal mesafemizi korumak ve temizliğimize azami dikkat etmektir” dedi.  

TBMM vurgusu yaptı

Başkan Büyükerşen şöyle devam etti, “ Sevgili Çocuklarım, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktalarından biri de, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da toplanmasıdır. Atatürk, bu tarihten itibaren TBMM’nin iradesi dışında hiçbir karar almamış, TBMM tarafından kabul edilmeyen hiçbir kararı hayata geçirmemiştir” ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı çağrısı

Başkan Büyükerşen , “Ancak her birimiz bileceğiz ki, bedenlerimiz yan yana olmasa da, yüreklerimiz, akıllarımız, sevgimiz ve saygımız her zaman bir arada olacak. Balkonlara çıkıp haykırarak İstiklal Marşımızı söyleyeceğiz. Türk bayraklarımızı sallayacak, bu sıkıntılı salgın günlerinin bile milli duygularımızı eksiltemediğini tüm dünyaya haykıracağız. Atatürk’ün sizlere hediye ettiği en büyük bayramınız kutlu olsun! Hepinizi o pak alınlarınızdan öpüyorum” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024