×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sözleşme var, pancar fiyatı yok!

CHP Eskişehir milletvekili Çakırözer, pancar çiftçisinin sözleşme isyanını meclis gündemine taşıdı.

Gündem 06/04/2021 15:39 06/04/2021 15:40

A- A+

TÜRKŞEKER ile şeker pancarı üreticileri arasında şeker pancarı üretimi için imzalanan sözleşmede ekilecek pancar fiyatının yer almaması çiftçileri isyan ettirdi. CHP’li Utku Çakırözer, pancar üreticisine boş sözleşmeye imza attırılmasına tepki göstererek, çiftçilerin isyanını Meclis gündemine taşıdı. 

Çiftçi kaça satacağını bilmiyor

Çakırözer, “Mart ayında pancar çiftçilerimiz ile bir sözleşme yapıldı. Ama çiftçilerimize boş sözleşmeye imza attırıldı. Sözleşme yapılıyor ancak çiftçilerimizin 2021 yılında ekeceği pancarın fiyatı sözleşmede yer almıyor. Çiftçi üretiyor, alın teri döküyor şeker pancarını kaç liraya satacağını, ne kadar avans alacağını bilmiyor. Nakliyenin ne olacağı, ne kadar küspe parası alacağı sözleşmede yok! Pancar fabrikada şeker olduktan sonra fiyat açıklamaktan artık vazgeçilmeli. İmzalanan sözleşmede fiyat yazılmalı, çiftçi ne kadar alacağını görmeli” dedi. Çakırözer, geçen yıl açıklanan pancar fiyatının girdi maliyetinin altında kaldığını söyleyerek, 2021 yılı için pancar alım fiyatının 500 lira olarak açıklanmasını istedi. 

Sözleşmede şeker fiyatı da yer almalı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer TÜRKŞEKER ile şeker pancarı üreticileri arasında imzalanan ekim sözleşmesinde 2021 yılında ekilecek pancar fiyatının yer almamasını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Kit Komisyonu’nda Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü ile Şeker Kurumu'nun hesaplarının görüşmelerinde söz alan Çakırözer, “Çiftçilerimizle Mart ayında ekim sözleşmesi imzalandı. Ancak sözleşmede pancar fiyatları yer almadı. Çiftçi her türlü zorluğa rağmen alın teri döküyor, üretiyor ama kaç paraya ektiğini bilmiyor. Bu olmaz, olmamalı” dedi. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024