×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

“Taşıma bedeli” de nereden çıktı?

Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen zincir restoranların “taşıma bedeli” uygulamasına isyan etti, bakanlığı göreve çağırdı.

Yaşam Gündem 22/05/2021 22:15 22/05/2021 22:16

A- A+

Salgın ve kısıtlama günlerinde gel-al ve paket servis uygulamasıyla işletmelerini ayakta tutmaya çalışan lokantalar ve zincir restoranlar arasında “taşıma bedeli” adı altında uygulama yüzünden tartışma çıktı. Zincir restoranların uyguladığı “taşıma bedeli” ile ilgili açıklamalar yapan  Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen; “Bu tutarsızlığa Ticaret Bakanlığımızın bir an önce el atmalı. Uygulama ya herkes için olmalı ya da hiç kimse” diyerek tepkisini gösterdi.

Standart bir uygulama yok

Restoranların paket servisi sırasında alınabilecek taşıma bedeli ile ilgili henüz standart bir kararın olmadığını belirten, Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Ticaret Bakanlığını bir çağrıda bulunarak, “Bu işi belli bir düzenleme getirilmeli. Benim gariban yerel esnaf kan ağlarken bu büyük firmalar sektörün %70 kapalı ve paket servisi yapamama durumundan istifade ederek halkı sömürüyorlar, servetine servet katıyorlar”  şeklinde konuştu. 

Bakanlık konuya el atmalı

Bilen şunları söyledi, “Kimse zararına iş yapmamalı. Ama benim gariban lokantacı arkadaşım tek bir tane sandviçi, bir taş çorbayı şehrin en uzak köşesine kadar götürüp de ekstra bir ücret koymuyorsa bu tarz firmalarının da koymaması gerekiyor. Yasal olarak belki de koyabilirler bir miktar. Ama bazı küresel firmaların uyguladığı gibi parça başına taşıma bedeli koymaları kabul edilebilir bir şey değil. O yüzden birilerin buna ‘dur’ demesi gerekir. Ticaret Bakanlığımızın bir an önce bu konuya el atarak bir düzen getirmeli. Zaten reklam ve sermaye güçleri ile sebep oldukları haksız rekabetin üzerimizde oluşturduğu ağır yükü taşımakta zorlanıyoruz. Kilometre başında ve belli bir kilometreden sonra herkes için eşit olarak bir taşıma ücreti uygulanabilir. Veya 1 lira, 2 lira gibi belli bir ücrete bağlanmalı. O yüzden dediğim gibi bakanlığımızın buna el atmalı, küçük esnafı koruma ve kollama yasasına göre bir düzen getirirse biz yerel esnaf olarak da bundan istifade ederiz.” 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024