×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Tatilde tuzağa düşmeyin

1 Temmuz tarihi itibariyle yeni normalleşme adımları atılırken, tatilcilere uyarı TÜKBİLDER Başkanı Sülahi Özalp’ten geldi.

Gündem 28/06/2021 11:29 28/06/2021 11:30

A- A+

1 Temmuz’da kovid-19 salgını ile ilgili kısıtlamaların bir bölümünün daha  kaldırılmasıyla birlikte turizm sezonunda yaşanacak hareketlilik öncesi  tatile çıkacaklara uyarı TÜKBİLDER Başkanı Sülahi Özalp’ten geldi. 

Sahte otel ve sahte rezarvasyon

Özalp yaptığı açıklamada tüketicileri turizm fırsatçılarına karşı uyararak vatandaşlara “tuzağa düşerek tatilini zehir etmeyin” dedi. Özalp yaptığı yazılı açıklamada, “Kovid-19 Virüs salgını mücadelesi içerisinde son haftalarda aşılama hız kazanmıştır. 1 Temmuz’dan itibaren virüs bulaşına karşı uygulanan yasakların azaltılması- kaldırması ile tatile gitmek isteyen tüketicilerimiz tatillerini geçirecekleri yerlerin araştırmalarını turizm şirketleri acenteleri vasıtasıyla veya internet üzerinden başlamışlardır. Bu durumu fırsata çevirmeye yönelik art niyetli kişiler tüketicilerimizi mağdur etmek için sahte otel, sahte turizm acenteleri ile tüketicilerimizi tuzağına düşürebilirler. Bu durumda Tüketicilerimizin tatil planlarında çok dikkatli olması gerekmektedir” dedi.

İyi bir araştırma ve TÜRSAB üyeliği sorgulaması

Özalp;  daha sonra şunları söyledi; “Son haftalarda Turizm sektörü ile ilgili sosyal medya, televizyon, radyo gibi iletişim araçları ile tatil reklamları hızlandı Bazı art niyetli kişiler daha çok sosyal medya üzerinden tüketimlerimizi yalan, yanlış ve yanıltıcı reklamlarla kandırmaya ve mağdur etmeye çalışıyor olabilirler. Sosyal medya üzerinden sahte otel fotoğrafları yayınlayarak, konaklama ve diğer turizm hizmetlerindeki kaliteli ve emsallerine göre çok ucuz olduğu yönünde yayınladıkları ya da yayınlayacakları Reklamlara inanılmaması gerekir. Tüketicilerimiz tatil planlarını yapmadan önce iyi bir araştırma yapmalılar, gidecekleri tatil yöresindeki otelin veya bulundukları yerdeki seyahat acentesi aracılığı ile tatile gidecek olan tüketicilerimizin seyahat acentesini güvenilir olmasına ve TURSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ) üyesi olup olmadığına bakmaları gerekir.

Sözleşme iyice okunmalı

TÜKBİLDER başkanı Özalp, vatandaşların tatil planlarını yapmadan önce iyi bir araştırma yapmaları, gidecekleri tatil yöresindeki otelin veya bulundukları yerdeki seyahat acentesi aracılığı ile tatile gidecek olan tüketicilerinde otelin hizmetleri konusunda satın alacağın acenteden tesis ve tesisteki hizmetler ile ilgili detaylı bir bilgi talebinde bulunmaları önerisinde bulundu. Özalp, “Hangi tesiste kalacağınıza karar verdikten sonra ise seyahat acentesine yapmış olduğunuz ödeme karşılığında size verilen sözleşmeyi de detaylı olarak inceleyin” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024