×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Üniversiteye Girişte Taban Puanlarında Yeni Dönem

Türkiye'de üniversite sınavlarına giren binlerce genç, üniversite tercihleri için heyecanla bekledikleri taban puanlarına ilişkin müjdeli haberleri alıyor.

Spor Eğitim 21/07/2023 14:23 21/07/2023 14:23

A- A+

Nisa Başaran - Eskişehir

Türkiye'de üniversite sınavlarına giren binlerce genç, üniversite tercihleri için heyecanla bekledikleri taban puanlarına ilişkin müjdeli haberleri alıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılın taban puanlarında dikkat çeken önemli değişiklikler yapıldı. 

Yıllardır üniversite tercih süreçlerinde öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen yüksek taban puanlar, yeni düzenlemelerle olumlu yönde değişime uğradı. YÖK Başkanı Prof. Dr Erol Övzar, yaptığı açıklamada, bu adımın üniversiteye giriş sisteminin daha adil ve eşitlikçi hale getirilmesi amacıyla atıldığını belirtti. Öğrencilerin, sınav dışı başarıları ve kişisel yetenekleri de taban puanlarını belirlemede etkili olacak. 

Öğrencilerin, lise döneminde aldıkları başarı belgeleri, sosyal etkinliklerdeki başarıları, bilimsel projelerdeki katılımları ve spor faaliyetlerindeki performansları gibi kriterler, üniversite tercihlerine eklenen yeni puanlandırma sistemi sayesinde artık daha fazla önem kazanacak. Böylece, sadece sınav sonuçlarına dayalı olmayan, çok yönlü ve yeteneklerine uygun bir tercih süreci sağlanmış olacak. 

YÖK Başkanı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sınav süresini uzatarak ve barajı kaldırarak motivasyonunuzu artırmayı amaçladık.Şunu da özellikle vurgulamak isterim ki sınav süresi ile soruların zorluğu ya da kolaylığı arasında hiçbir bağlantı yok. Biz sizin işlerinizi kolaylaştırmak için gereken önlemleri aldık, performansınızı ve psikolojik motivasyonunuzu yükseltmek için adımlarımızı attık. Yeni akademik yılda sizleri aramızda görmeyi çok istiyor, bunun için sabırsızlanıyor ve tüm üniversitelerimizle heyecanla sizleri bekliyoruz." 

Yeni düzenlemeyle birlikte üniversite adaylarının tercihlerinde daha özgür bir yaklaşım benimseyeceği düşünülüyor. Artık her öğrenci, yeteneklerine ve ilgi alanlarına en uygun üniversite ve bölüme yönlendirilebilecek, böylece üniversite eğitimi daha verimli ve memnuniyetle geçirilecek. 

Öğrenci ve velilerin yanı sıra, üniversiteler de bu yeni düzenlemeden oldukça memnun görünüyor. Üniversiteler, öğrencilerin ders dışı yeteneklerini de göz önünde bulundurarak daha zengin ve çeşitli bir öğrenci profili oluşturmayı hedefliyorlar. 

Yeni düzenlemelerin, gelecek yıllarda üniversite tercih süreçlerine önemli katkılar sağlayacağı düşünülüyor. Gençlerin üniversite eğitimi için daha bilinçli tercihler yapabilmeleri, gelecekte ülke ve toplum için yetenekli ve donanımlı bireylerin yetişmesine büyük katkı sağlayacak. 

Tüm üniversite adayları ve ailelerine bu yeni dönemde başarılar dilerken, üniversite eğitiminin gençlerimiz için parlak bir geleceğin temellerini oluşturmasını umuyoruz.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024