×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Yaşları küçük projeleri büyük

Cahit Kural İlkokulu öğrenicilerinin yaşları küçük ancak projeleri büyük. e-Twinning projesi yürüten öğrenciler “doğayı dinliyor.”

Yaşam Eğitim 29/04/2021 17:57 29/04/2021 17:58

A- A+

Cahit Kural İlkokulu 1/C ve 3/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri İlkay Duru ve Öznur Tiryaki rehberliğinde e Twinning kapsamında “LİSTEN TO THE NATURE” (Doğayı Dinle) adlı projeyi uzaktan eğitim sürecinde de tamamladılar. Bu projeyle öğrencilere doğa sevgisi kazandırılmaya çalışılırken, geri dönüşümün önemi üzerinde de duruldu. 

3 ülke 7 şehir ortak projesi

Farklı şehir ve ülkelerden (Mesut YILDIRIM  Aşık Veysel İlkokulu Şarkışla/SİVAS, İlkay DURU Tepebaşı Cahit Kural İlkokulu ESKİŞEHİR, Öznur TİRYAKİ Tepebaşı Cahit Kural İlkokulu ESKİŞEHİR, Mesut ŞAHAN ŞASM Cumhuriyet İlkokulu Mucur/KIRŞEHİR, Ayşe Eriç BÖLGE Barbaros İlkokulu Gölcük/KOCAELİ, Fatma ATEŞ Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu Merkezefendi/DENİZLİ, Seda TUNCULAR Atatürk İlkokulu Çorlu/TEKİRDAĞ, Birsen EREN 75. Cumhuriyet İlkokulu Yenipazar/BİLECİK, Yeter ÖZDAMAR Hasan Öztimur İlkokulu Yıldırım/BURSA, Safa BOZDAĞ Özel Atayurt Okulları ESKİŞEHİR, Simona Bakova Vranov Nad Topľou, SLOVAKYA,Dhurata PASHAJ Shkodër, ARNAVUTLUK, Kamala İSMAYİLZADE Lankaran, AZERBAYCAN ) ortaklarında yer aldığı projede öğrenciler birçok etkinlik gerçekleştirdiler. 

Doğayı dinleyip, kitap yazdılar

Öğrenciler bu kapsamda öğretmenleri rehberliğinde atık malzemelerinden  “Geri dönüşüm Kutuları” tasarladılar. Maske, mesafe kurallarına uyarak kendileri için uygun saatlerde “Doğa Yürüyüşü” yaptılar. Geri dönüşüm malzemelerinden “saksı yapıp, çiçek ektiler”.Sonbaharda yapraklarla “Sonbahara Veda” çalışması yaptılar. Evlerinde bulunan kullanmadıkları giysilerden” Çanta” tasarladılar.Yine evlerinde bulunan atık malzemelerle “Kukla” yapıp o kuklaları “Doğa” hakkında konuşturdular. Yiyecek atıkları ile Sokak Hayvanlarını beslediler. Web2 araçlarını kullanmayı öğrenerek kendi logo ve afişlerini yaptılar, çevre konulu kitaplarını tasarlayarak projeyi tamamladılar. Proje sonunda öğrenciler karışık ülke takımları oluşturarak HAVA, SU, TOPRAK kirliliği üzerine kitap yazdılar.

Tanışıp, kaynaşarak kitap yazdılar    

Projenin rehber öğretmeni İlkay Duru ve Öznur Tiryaki “Yüz yüze ve uzaktan eğitim sürecinde güzel bir amaç uğruna yapılan bu projede yer almaktan çok mutluyuz. Zorlu geçen bu süreçte öğrencilerimiz evlerinde aileleri ile birlikte bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerimiz logo ve poster hazırlamayı öğrendiler.Web2 araçlarını tanıyıp onlarla çalışmalar yaptılar. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden öğrenci arkadaşları ile tanışıp sohbet etme fırsatı yakaladılar. Her yeni çalışma onların ufuklarını daha da açıyor ve bu bize büyük bir keyif veriyor. Projemiz sona erdiğinde öğrencilerimizde mutlaka güzel izler bırakacaktır“ diye konuştu. İlkay Duru ve Öznur Tiryaki projede kendilerine destek vererek katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024