×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Yunus’a yazdığı şiirini klipleştirdi

Şair ve söz yazarı Faruk Uğur ‘Sesleniyor Yunus Bize’ şiirini klip yaptı. Uğur hedefinin Yunus Emre akademisi olduğunu söyledi.

Kültür Sanat 07/04/2021 16:36 07/04/2021 16:39

A- A+

Eskişehirli şair, besteci ve söz yazarı emekli öğretmen Faruk Uğur, ‘Sesleniyor Yunus Bize’ şiirini besteledi ve notaya aldırarak seslendirdi ve klip yaptı. Şair Uğur en büyük hayalinin Yunus Emre Akademisi kurulması olduğunu söyledi.

Yunus Emre’nin torunlarıyız

Şair, besteci ve söz yazarı Faruk Uğur konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘’Yunus Emre’nin ölümünün 700’nci yıldönümünde; UNESCO tarafından 2021 yılı, ‘Yunus Emre Yılı’ ilan edildi. Ben de yıllar önce yazdığım ve bestelediğim ‘Sesleniyor Yunus Bize’ şiirimi, bu nedenle klip yapmayı ve yayınlamayı düşündüm. Yunus Emre’nin sözü olan insan ve Allah sevgisini ‘Yaratılanı Severim Yaratandan ötürü’ diyerek şiirlerinde ve felsefesini de dile getiren bu sevgi şairinin yaşadığı bu topraklarda, Yunus Emre’nin torunları olarak ona layık olabilmenin çabası içinde kendimi hissettim. Bu nedenle bu çalışmamı gerçekleştirdim.‘Sesleniyor Yunus Bize’ şiirimi, Cemalettin Özen tarafından notaya alınıp seslendirildi. En büyük hayalim, Eskişehir’de ‘Yunus Emre Şiir Akademisi’nin kurulmasıdır. Güzel Türkçemizin büyük şairi ve halk ozanı Yunus Emre’yi ölümünün 700’nci yıldönümünde sevgi ve saygı ile anıyorum’’ dedi.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024