×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

 Bir yıldır sahne alamıyorlar

Salgında sahne alamayan müzisyenler “İnsanların mutlu gününde biz vardık, unutulmak gururumuza dokundu” diyor.

Yaşam 11/04/2021 16:04 11/04/2021 16:04

A- A+

Salgında getirilen kısıtlamalardan en fazla etkilenen kesimlerden biri de kapanan eğlence yerlerindeki müzisyenler oldu.  Enstrümanlarını satarak fabrikalarda çalışmaya başlayan müzisyenler arasında intiharlar da artarken, Mart ayından bu yana sahneye çıkamayan Eskişehirli müzisyen ve ses sanatçıları yaşadıkları sıkıntıları CHP Milletvekili Utku Çakırözer’e anlattı.

Org tuşuna basamayacak durumdayım

Salim Oylaş, “44 yaşından sonra fabrikada çalışmak nedir onu öğrendim. Ellerim çok acıdığı için şu an org çalabilecek pozisyonda değilim. Belki canlı müzik başlasa org tuşuna basamayacağım” dedi.  Müzisyenler ev kiralarını, elektrik, doğalgaz gibi faturalarını ödeyemediklerini söylerken, “ Düğünde, doğum gününde, insanların mutlu günlerinde hep biz vardık. Ama salgında ilk unutulan bizler olduk. Unutulmak gururumuza dokundu” dedi.

“20 yıl sonra fabrika gördüm”

Bir yıldır iş yapamadıklarını söyleyen ses sanatçısı Emre Söylemez de, fabrikada çalışmaya başladığını söylerken, “20 yıl sonra hayatımda ilk kez ben de fabrika gördüm. Benimle birlikte çoğu arkadaşım paketçilik yapıyor, ayakkabı boyuyor. Çoğu arkadaşımız enstrümanını sattı. Üzüldüğümüz nokta elimizdeki altın bileziğimizi kullanamamak. Bir yıldır çok zorluk çekiyoruz. Bazı arkadaşlarımız artık dayanacak gücü kalmadığı için hayatına son verdi. Artık müzisyenlerin sesinin duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.
 


Çakırözer: “müzisyenler yaşatılmalı”

Müzisyenleri dinleyen CHP’li Çakırözer, “Pandemi döneminden en çok etkilenen kesimlerden biri de müzisyenler, eğlence sektöründe çalışanlar oldu. Maalesef çoğunun çalışırken sigortaları yapılmadığı için hiçbir güvenceleri yok. İktidar bin liralık destek açıkladı ama ondan da herkes yararlanamadı, o da bir ay sonra bitecek. Bu süreçte hayatlarını geçindirmek için insanlar ekmek tekneleri dedikleri enstrümanlarını satmaya başladı. Müzisyenlerimizin hayatta kalabilmesi için düzenli, sürdürülebilir ödenek sağlanmalı. Müzisyenlerimiz devlet güvencesi altına alınmalı. Müzisyenler yaşatılmalı” dedi. Çakırözer, pandemi döneminde müzisyen ve ses sanatçılarının yaşadığı sıkıntılara çözüm oluşturulması için Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulmasını da istedi.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024