×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Büyükşehir sonuç raporunu açıkladı

Sayıştay denetçisi tarafından büyükşehir belediyesi üzerinde görünen ancak kayıp olduğu ileri sürülen 96 aracın izi bulundu.

Gündem 12/04/2021 16:08 12/04/2021 16:09

A- A+

2020 yılı teftişi esnasında Sayıştay Denetçisi tarafından,  96 adet aracın trafik tescillerinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait olarak listelendiği, ancak Büyükşehir Belediyesinin Taşıtlar Hesabında bulunmadığı bilgisiyle kamuoyunun gündemine gelen araçların izi sürüldü.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Söz konusu olayla ilgili olarak Büyükşehir Belediyemiz tarafından acilen inceleme başlatılmış, detaylı ve titiz bir çalışma ile 96 aracın durumu açıklığa kavuşturulmuştur. Bu nedenle aşağıdaki bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması gereği hasıl olmuştur. Söz konusu 96 araç ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan inceleme tamamlanmış, araçların durumu tespit edilmiştir” denildi.

Araçların tek tek izi sürüldü

Sonuç raporunda Eskişehir’in 1994 yılında büyükşehir statüsüne kavuştuğu belirtilerek, “Sayıştay denetçisinin 2020 yılı teftişi esnasında trafik tescillerinde Büyükşehir Belediyesine ait olarak listelenen ancak Büyükşehir Belediyesi Taşıtlar Hesabında bulunmayan 96 adet araçtan, 21 adedi 1994 yılında yayınlanan envanterde tespit edilmiştir. Geriye kalan 75 adet aracın 1994 yılı öncesinde devredilmiş, satışının yapılmış ya da hurdaya çıkarılmış olduğu, kısacası zimmetten çıkarılmış ancak trafik tescillerinden çıkarılmadığı görülmüştür. İl İdare Kurulu envanterinden tespit edilen 21 araca ilişkin 1994 yılı sonrası kayıttan düşme, satış ya da devir işlemleri yapılmıştır. Bu işlemlere ait plakaları yazılı Encümen Kararları bulunmaktadır. Söz konusu 96 araç için incelemelere devam edilmiştir. ESKİ Genel Müdürlüğü yönetim kurul kararları ve demirbaş esas defterleri de dahil olmak üzere, Büyükşehir Belediyesine ait 1960 yılından itibaren tutulan demirbaş esas defterlerine, 1985 yılından itibaren tüm Encümen kararlarına ulaşılmış ve incelemesi yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

20 araç hurda olarak satılmış olabilir

Raporda ayrıca bazı araçların trafikten düşme işlemlerinin Sayıştay denetçilerine  denetimler sırasında teslim edildiği, bazı araçların iş makinası olarak kullanılması sebebiyle, “Büyükşehir Belediyesinin Taşıt Hesabında değil, Tesis Makine ve Cihazlar Hesabında kayıtlı olduğu, 3 adet aracın ise Taşıtlar Grubu Hesabında kayıtlı olduğu ve halen kullanıldığı bunlarında Sayıştay denetçisine ibraz edildiği” görüşüne yer verildi. Kayıtlı ancak  fiilen bulunmayan araçlarla ilgili ayrıntılı bir döküm yapılan raporda, bazı araçların ilçe ve belde belediyelerine satışlarının yapıldığı, 20 araca ilişkin ise bir kayda rastlanılamadı, ancak bunlarında, “26.12.1991 tarihinde Encümen marifetiyle hurda araç satış ihalesi yapıldığı ve bu satışta kayıtlara 85 bin kg. kamyon hurdası, 26 bin 500 kg. muhtelif araç hurdası bilgisi girildiği, hiçbir plaka ya da marka-model bilgisi yazılmadığı görülmüştür. Kaydına rastlanılmayan kalan 20 adet aracın bu satış işlemiyle hurda olarak satıldığı” sonucuna varıldığının anlaşıldığı görüşü belirtildi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024