×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Çocuklarımızın geleceğini karartmayın

Öğrenci Velileri Derneği Şube Başkanı Yılçın, LGS’nin bir yıldır okula gidemeyen çocuklar için üzüntü kaynağı olduğunu söyledi.

Eğitim 09/06/2021 11:14 09/06/2021 11:15

A- A+

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Liselere Giriş Sınavı’nın yankıları sürüyor. Öğrenci Velileri Derneği  Eskişehir Şube Başkanı Arzu Yılçın, “Çocukları ile bu sınav gününü heyecan ve kaygıyla bekleyen ailelerin gündeminde şimdi de bu sınavın sonuçlarının yaratacağı belirsizlikler var” dedi. 

İsyan eden öğrencilerin feryadı

Yılçın yaptığı açıklamada, “Pazar günü salgın koşullarında yapılan liseye giriş sınavına giren her çocukta ve velilerinde telafisi onarılmaz psikolojik sonuçlar yarattı. Ağlayan, okulu bırakmak isteyen hatta ülkeden gitmek istiyorum diyen, isyan eden öğrencilerin feryatlarını duyuyoruz. Elemeye dayalı eğitim sisteminin bedelini Eskişehir'deki ve tüm ülkedeki LGS ye giren öğrenciler ve velileri olarak ağır bir şekilde ödüyoruz. Çocukları ile bu sınav gününü heyecan ve kaygıyla bekleyen ailelerin gündeminde şimdi de bu sınavın sonuçlarının yaratacağı belirsizlikler var” diye konuştu.

Çocuklarımızın geleceğini çalmayın! 

Adaletsiz olan eğitim sistemimiz parası olanın erişebildiği olmayanın ise mahrum kaldığı bir hale döndüğüne işaret eden Yılçın, özel okullar ile devlet okulları arasındaki makasın açıldığına vurgu yaparak şunları söyledi, “ Salgını yönetmede başarısız olan MEB, LGS de de çocuklarımızı üzmekten başka bir şey yapmadı. Okulları açamadınız. Bizleri ve çocuklarımızı eğitim yoksulu yaptınız. Okulları Pandemi dönemde aç kapa yapan ve dünyada okulları en uzun süre kapalı kalan 4. ülkeyiz. Netice ortada ve bu adaletsiz sınav ile bir kuşağı kaybettik.”

 Çocuklarımız bütün sınavlardan değerlidir.

Milli Eğitim Bakanı’na seslenen Arzu Yılçın sınavda sorulan matematik sorularını bakanlıktaki bürokratların çözüp çözemeyeceğini de sordu. Yılçın açıklamasının son bölümünde ise şunları söyledi, “ Milli Eğitim Bakanımıza sesleniyoruz:  Sayın Bakanımız matematik sorularını bürokratlarınız çözebilir mi? Matematik adeta bir duvar oldu. Yaşamın baharındaki evlatlarımızın umutlarını tüketmeye kimin hakkı vardır?  Neden bu kadar zor sorular soruldu? Bu ülkenin okulları neden nitelikli ve niteliksiz diye ayrılıyor? Biz Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği,( ÖV DER) olarak LGS' nin artık yapılmamasını ve 2021 yılı LGS' niniptal edilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın hayatı yapacağınız bütün sınavlardan önemli ve değeridir.”


 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024