×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eğitim-İş Başkanı Yurtman sert çıktı

Eğitim-İş Şube Başkanı Yurtman salgında 3’üncü dalganın yaşandığına dikkat çekerek okullarda alarm zili çaldığını söyledi.

Eğitim Gündem 01/04/2021 17:02 01/04/2021 17:11

A- A+

Eğitim İş Eskişehir şube Başkanı Hüseyin Yurtman salgın sebebiyle aşılaması yapılmamış eğitimcilerin büyük sıkıntı yaşadığına dikkat çekerek okullarda teneffüs zili yerine alarm zillerinin çaldığını söyledi. Tehlike çanlarının çaldığı bir dönemde yüz yüze eğitimin başlatılmasını “ateşe körükle gitmek” olarak nitelendiren Yurtman, “Bilindiği üzere 24 Şubat'ta aşı olurken poz veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasına dair de takvim açıklamıştır. Bakan Selçuk, aşılama süreci sayesinde yüz yüze eğitimde bir tehlike olmadığını, okulların da "zaten" yüz yüze eğitime hazır olduğunu söylemiş ancak süreç yine kendisini yalancı çıkarmıştır” dedi.

Yurtman daha önce açıklanan öğretmenlerin aşılanması ile ilgili, “15 Şubat'ta köy okulları açılmış ve bu okullardaki öğretmenlerin aşılanmasının derhal başlatıldığı duyurulmuştur. Sendikamızın edindiği bilgilere göre, köy okulu öğretmenlerinin; birçoğu asgari ücretin dahi çok altında çalıştırılan ücretli öğretmenlerden oluşmakta olup bu grup aşılanacak öğretmenler kategorisine dahi alınmamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Her geçen gün ülkenin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine vaka ve karantina haberleri gelmekte olduğunu fakat uygulamada dahi birlik olmadığını söyleyen Yurtman, “Herkes için en güvenli çatı olması gereken okullarımız, bu haliyle hem eğitim emekçileri, hem de öğrenciler için salgın zamanında en tehlikeli yerler haline gelmiştir. Okullardan yükselen o ses teneffüs zili değil, salgının alarm sesidir” diye konuştu.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024