×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Engelliler için akıllı bilişim devrede

İşitme engellilerin işlemleri sırasında sıkıntıları ortadan kaldırmak için belediyede anlık çeviri dili sistemi kullanılacak. 

Yaşam 14/06/2021 14:17 14/06/2021 14:18

A- A+

Engelli bireylerin yaşadıkları sorunların ortadan kalkması için her gün yeni adımlar atan Odunpazarı Belediyesi, işitme engelli bireylerin yaşadıkları sorunların çözümü için dijital çözümler geliştiren Akıllı Bilişim Anonim Şirketi ile protokol imzaladı.  İmzalanan protokole göre, işitme engelli vatandaşların belediyedeki işlemlerini gerçekleştirirken yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için Odunpazarı Belediyesi anlık çeviri dili sistemi kullanılacak. 

Tam zamanlı cümle çevirisi olacak

Web Tabanlı Anlık İşaret Dili Çeviri Sistemi Protokolü için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine, Başkan Kurt ve Akıllı Bilişim Anonim Şirketi Proje Danışmanı Özer Çelik katıldı.  Yayına alınacak engelsiz çeviri hizmetinde engelli vatandaşlar T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kabul edilen resmi işaret dilini kullanarak, tam zamanlı olarak cümlelerin çevirisine ulaşacak. 

Engellilere daha iyi hizmet

İmza töreninde konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi ile Akıllı Bilişim Anonim Şirketi arasında imzalanan protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi. “Doğrudan çeviri konusunda, işitme engellilerin belediye hizmetlerinden daha iyi hizmet alabilmesi amacıyla işbirliği imzaladık. Belediyemize gelerek, hizmet alan bütün işitme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olacak bir gelişmeyi sağlayacağız” diyen Başkan Kurt, firma yetkililerine teşekkür etti. 


 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024