×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

İkinci el otomobil piyasası canlandı

İkinci el otomobil piyasasında havaların ısınması, fiyatların azda olsa düşmesi ve kısıtlamaların kalkmasıyla hareket başladı.

Ekonomi 09/06/2021 10:00 09/06/2021 10:03

A- A+

Geçtiğimiz yıl yerli otomobil üretiminde salgın şartları dolayısıyla ortaya çıkan ithalat ve ihracat sıkıntıları sebebiyle bantların yavaşlaması ikinci el otomobil piyasasında fiyatların uçuşa geçmesine sebep olmuştu. Salgın sebebiyle yaşanan finans zorlukları ve yüksek fiyatların ardından ikinci el otomobil piyasasında başlayan yatay seyir kısıtlamaların gevşetilmesi ve fiyat düşüşleriyle birlikte yeniden yükselişe geçti.

Kısıtlamalar etkili oldu

Otomotiv üretiminde  başlayan hareketlilik hem ikinci el otomobil piyasasında fiyatların düşmesine , hem de yaz mevsiminin etkileri ile ikinci el pazarında piyasanın hareketlenmesine katkı yaptı. Eskişehir’de son iki haftadır piyasaların canlandığı ifade ediliyor. Öte yandan özellikle Odunpazarı ve Tepebaşı bölgelerinde yer alan araba pazarlarının kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte faaliyete geçmesiyle birlikte alım satımlarda ciddi bir artışın olabileceğine dikkat çekiliyor.

Umutlar bayram öncesinde

Öte yandan Eskişehir’in ikinci el otomobil piyasasının kalbinin attığı oto center bölgesinde alım satım hareketliliğinin başladığı da gözlemlenirken ikinci el otomotiv ticareti yapan esnafın yaşanan gelişmelerden umutlu olduğu gözlemleniyor. İkinci el otomotiv alım satımı gerçekleştiren işyeri sahipleri, “fiyatların yüksekliği hem de düzgün araç bulma zorluğu sebebiyle vatandaşlar alım satıma mesafeli yaklaşıyordu. Şimdi hem fiyatlarda belirgin bir düşüş var, hem de kısıtlamaların gevşetilmesi ile dolaşım artınca piyasada az da olsa hareket başladı” yorumu yapıyorlar. Otomotiv işi yapanlar asıl hareketi de bayram öncesi beklediklerini ifade ediyorlar.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024