×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sendikalardan peş peşe tepki

Normalleşme adımları çerçevesinde okullarda yüz yüze eğitimin başlaması kararına eğitim iş kolundaki sendikalardan tepki geldi.

Eğitim 01/06/2021 12:44 01/06/2021 12:46

A- A+

Okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitim kararının uygulamaya konulması ile ilgili eğitim iş kolundaki sendikalardan tepki geldi. Eğitim iş kolundaki kamu çalışanlarının üye olduğu sendikaların başkanları yüz yüze eğitim karanının aceleye getirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek alınan yüz yüze eğitim karanının telafi eğitimine bir katkı yapmayacağını iddia ettiler.

Tek kaygıları özel okulların kayıtları

Konuyla ilgili açıklama yapan sendikalardan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan; “ Salgın boyunca, 1.5 yıldır yapması gerekenleri yapmayan siyasal iktidar ve MEB, kaos temelli eğitim politikası ile dün  20.45 de okulları açtı ve 23.00 sularında da detayları belirledi.  2 Temmuz'a kadar sürecek eğitim süreci ile kaybettiğimiz bir kuşağa karşı ne kadar MEB’in sorumluluk hissettiğini de ortaya konmuş oldu. Tek kaygıları olan özel okulların öğrenci kayıtlarıdır. Bunun için yapıldığı apaçık bir uygulama ile Pazartesi gece yarısı Salı günü okulların açılacağını duyurmak nasıl bir kaygının ürünüdür acaba?” dedi.

Göstermelik bir uygulama

Diğer yandan Eğitim- İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman’da okullarda yüzyüze eğitim kararını eleştirerek bunun göstermelik bir uygulama olduğunu söyledi. Yurtman şunları söyledi; “ Corona virüs tedbirleri kapsamında İlkokulların 1 Haziran, Ortaokul ve liselerinde 7 haziran itibarı ile açılma kararı eğitim öğretim açısından herhangi bir fayda sağlamayacaktır. İsteyenin girip, istemiyen öğrencinin girmediği sınavlar yapılmış, sınıf geçme notları belirlenmiş ve devam mecburiyeti olmayan bir dönemin sonuna gelmişken üstelik öğretmen ve eğitim emekçilerinin aşılanma işlemi tamamlanmamışken üç haftalığına okulları açmak göstermelik bir uygulamadan öteye gitmeyecektir.”
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024