×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Soğuk hava deposu koruyor

Sakintepe Soğuk Hava Deposu, yerel üreticilerin ürünlerini koruyabilmeleri için hizmet vermeye devam ediyor.

Ekonomi Gündem 24/04/2021 17:44 24/04/2021 18:10

A- A+

Muttalip Mahallesi’nde üretilen ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sevkiyatı geciken kuşkonmazlar da Sakintepe Soğuk Hava Deposu’nda muhafaza altına alındı. Hafta sonu boyunca güvenle depolanan ürünler, 26 Nisan Pazartesi tarihinde sevk edilmek üzere depolandı. Tesis sayesinde ürünleri tazeliğini koruyan ve emekleri zayi olmayan üreticiler de Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Ürünler tazeliğini koruyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve 2020 yılında 565 ton ürünün muhafaza edilerek pazarlanmasını sağlayan Sakintepe Soğuk Hava Deposu, yerel üreticilerin ürünlerini koruyabilmeleri için hizmet vermeye devam ediyor. Hijyen ve teknoloji açısından birinci sınıf hizmet veren Sakintepe Soğuk Hava Deposu sayesinde üreticilerin büyük emeklerle ürettiği ürünler, serbest piyasa şartlarındaki fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkilenmiyor. 

Üretici ücretsiz yararlanıyor

Yılın 12 ayı üretim yapan Tepebaşı ve komşu bölgelerden gelen üreticiler, soğuk hava deposunu kullanabiliyor. Böylelikle tarladan çıkan ürünler, satış aşamasına kadar tazeliğini ve değerini muhafaza edebiliyor. Depoda; marul, roka, tere, maydanoz, ıspanak, dereotu, nane, fesleğen, kekik, pırasa, brokoli, kırmızıturp, salatalık, kabak, taze fasulye, biber, karnabahar, kırmızı pancar, bakla, taze nohut, alabaş turp, taze soğan, domates, havuç, enginar, elma, ayva, nar ve üzüm gibi ürünler yer aldı. Öte yandan küçük üreticiler, Sakintepe Soğuk Hava Deposu’ndan ücretsiz biçimde yararlanabiliyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024